Najnovije vesti

Danilo Pantić pred povratkom u Partizan

Vreme čitanja: 3 minuta

Prvi koraci već načinjeni

Sve ukazuje na ponovnu saranju Partizana i Danila Pantića. Dvaput je vezista ofanzivnih karakteristika nosio crno-beli dres, a izgleda da će uskoro početi i treći mandat u Humskoj 1. MOZZART Sportu je potvrđeno da je bivši mladi reprezentativac Srbije jedna od meta Parnog valjka u predstojećem prelaznom roku i da postoji obostrana dobra volja da posao ozvaniči.

Pantić je trenutno bez tima, pošto je Videoton zimus raskinuo pozajmicu sa Čelsijem. Iako su ga papiri vezivali do leta za klub iz Sekešfehervara, Mađari nisu bili zadovoljni učinkom i vratili su ga nazad Englezima, s obzirom da je do juna 2021. pod ugovorom sa Plavcima. Imajući u vidu da Frenk Lampard ne računa ozbiljno na momka iz „klase 1996“ otvorio se prostor za reakciju Partizana koji će pokušati da dobije igrača koji poznaje prilike u ovdašnjem fudbalu.

Prema određenim informacijama, čak 95 odsto posla između kluba i igrača je završeno i očekuje se da odmah po okončanju aktuelne sezone Pantić potpiše za Partizan. Uz ogradu da su za njega zainteresovana još četiri kluba, pa je moguće da dođe do promene plana. No, trenutno, Danilo je na pragu Humske 1 i samo čeka mig da ga prekorači.

Dva detalja koja bi tek trebalo usaglasiti tiču se statusa Danila Pantića i Čelsija. Prema određenim najavama, došao bi opet u Beograd na pozajmicu, ali bi u tom slučaju možda morao prethodno da potpiše novi ugovor sa Englezima, kao što je već bio slučaj 2018, da na Stamford bridžu ne bi ostali bez obeštećenja kad dođe vreme transfera. Teoretski je moguće da već sad završi misiju na Ostrvu, gde nikad nije ni dobio šansu, pa da postane 100 odsto vlasništvo Partizana, ali takav scenario deluje manje realan. Gotovo neizvodljiv. Bude li dolazio na pozajmicu – a najverovatnije hoće - potrebno je odrediti u kojoj meri bi ga plaćao Čelsi, a koji teret bi na sebe preuzeli crno-beli.

Što se igračkih kvaliteta tiče, Savo Milošević nema ni najmanju dilemu da bi Pantić mogao da pomogne i rešen je da mu pruži šansu, imajući u vidu vrlo dobre odnose građene sa igračem još dok je bio na funkcijama u Fudbalskom savezu Srbije, zadužen za rad sa mlađim kategorijama. Na kraju krajeva, tu je i 13 utakmica iz finiša prethodne sezone, okončane osvajenjem kupa na terenu najvećeg rivala.

Skoro izvesni dolazak Pantića doneo bi opciju više u manevru, s obzirom da je reč o igraču koji najbolje pokriva mesto centralnog veznog, ali mu nisu strane ni krilne pozicije, posebno uz levu aut liniju. Imajući u vidu da će naredne sezone Superliga Srbije brojati 20 klubova i da Partizan pikira mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, izvesno će biti tokom celog ciklusa utakmica na svaka tri dana. Samim tim i potrebe za rotacijom igrača i što većom koncentracijom kvaliteta. A baš ove sezone crno-beli su mogli da se na ličnom primeru uvere kako izgleda ako nemaju dovoljno dugačku klupu, zato su im se i dešavali kiksevi na utakmicama gde su očekivali sigurne bodove (Mladost, Voždovac, Čukarički, TSC), pa je jasno da sličnu grešku ne smeju da ponove, već moraju da imaju što više igrača na raspolaganju.

Pantić je u prethodna dva mandata (2013-2015 i 2017-2019) u dresu Partizana odigrao 115 utakmica, dao je 15 i namestio 19 golova, a osvojio je dve titule i dva kupa.

(FOTO: Star sport)

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva