Novi detalji: Superliga sa 20 klubova samo jednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 15:49

„Ovo je fer rešenje, zadovoljeni su apetiti klubova“, poručio Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superligaša

Mogu superligaši mirno da spavaju u preostala četiri kola. Neće biti ispadanja iz elitne divizije ovog leta, svih 16 klubova će ostatiti u ligi, a pridružiće im se i četiri iz Prve lige Srbije.

Ipak, Superliga od čak 20 klubova biće kompromisno rešenje koje će trajati samo jednu sezonu. Već od takmičarske 2021/22 liga će se smanjiti, ali još ne zna koliko će klubova brojati.

Izabrane vesti

Format takmičenja za 2021/22 odlučiće Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije. Oni će većati da li se liga odmah, posle godinu dana, vrati na 16 klubova Superlige ili će se ići postepeno, najpre na 18, pa za godinu dana na 16, kako je sada“, kaže Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superligaša.

Po njegovom mišljenju, doneta odluka o proširenju Superlige je bila najmanje bolno rešenje u ovoj konfuznoj situaciji izazvanoj pandemijom korone.

Mislim da je ovo fer rešenje. Jedino moguće u ovakvoj situaciji. Zadovoljeni su apetiti klubova, ni ja ništa protiv nemam“.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije će se sastati u najkraćem roku da potvrdi odluke Zajednice Superligaša i Prvoligaša.

Jedna od stavki o kojoj će FSS morati da raspravlja je i najavljeno povećanje kvote stranaca u Superligi.

Videćemo šta će biti oko toga, ali ono što znam da će biti usvojeno za sledeću sezonu je da će svi timovi Superlige morati da imaju dvojicu igrača ispod 21 godine u prvoj postavi i da će morati da igraju najmanje poluvreme“, kaže b, predsednik Zajednice Superligaša.


tagovi

Zajednica Super lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara