Noni Madueke (©Reuters)
Noni Madueke (©Reuters)

Dao im dva gola, pa sada hoće da ga kupe: Milan naciljao Engleza iz PSV-a

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 12:49

Noni Madueke želja Rosonera u letnjem prelaznom roku

Poslednji meč koji su Milan i PSV odigrali u 2022. godini bio je međusobni prijateljski duel, 30. decembra u Ajndhovenu. Holandski tim pobedio je 3:0, a istakao se dvostruki strelac Noni Madueke.

Mladi Englez odičinom igrom skrenuo je pažnju na sebe, toliko da su Rosoneri poželeli da ga dovedu u svoje redove. Korijere delo Sport piše da će Milan to i pokušati, ali ne u ovom već sledećem prelaznom roku.

Izabrane vesti

Ne bi na San Siru imali ništa protiv da 20-godišnji napadač već ove zime obuče njihov dres, međutim, rukovodstvo PSV-a je posle odlaska Kodija Gakpa u Liverpul za 42.000.000 evra rešilo da do kraja sezone više ne prodaje svoje fudbalere. Moraće Italijani da se strpe, ali i da zadovolje zahteve holandskog kluba jer Madueke ima ugovor do leta 2025. Nezvanično, za njegov transfer biće potrebno oko 30.000.000 evra, pišu Italijani.

Mladi Englez je u Holandiju stigao pre četiri i po godine iz Totenhema, a bio je i u školi Kristal Palasa. Redovno je pozivan u mlađe selekcije nacionalnog tima i trenutno je član reprezentacije za igrače do 21 godine. Za prvi tim PSV Ajndhovena je upisao već 77 nastupa, u kojima je dao 19 i asistirao za 14 pogodaka.

Veruje Stefano Pioli da bi se Noni Madueke odlično uklopio u njegov sistem 4-2-3-1‚ pošto može da igra na obe krilne pozicije. Interesovanje za ovog fudbalera pokazivala je i Aston Vila, međutim, kako stoje stvari svi zainteresovani moraće da se strpe do leta, jer PSV ne želi da ostane bez važnih igrača u šampionskoj trci holandskog prvenstva.

Filipsovci su trenutno treći na tabeli, sa tri boda manje od vodećeg Fajenorda.


tagovi

ac milanNoni MaduekePSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara