Miloš Veljković (Printscreen)
Miloš Veljković (Printscreen)

Darmštat konačno progledao, Veljković ublažio poraz Verdera

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 17:27

Novajlija u Bundesligi upisao prvu pobedu od starta šampionata - 4:2

Broj timova što još nisu osetili slast pobede u Bundesligi sve je manji. U šestom kolu je iz pomenutog društva ove nedelje u velikom stilu izašao je Darmštat pošto je pred svojim navijačima deklasirao Verder – 4:2 (2:0).

Pretila je gostima iz Bremena u jednom trenutku katastrofa, smešio mu se poraz kakav mu je od starta sezone naneo još samo minhenski Bajern, ali je ekipa Olea Vernera u finišu popravila utisak, delom zahvaljujući i srpskom reprezentativcu Milošu Veljkoviću.

Izabrane vesti

Da će imati povoda za slavlje prvi put otkako su se posle šest godina vratili u elitni rang, navijačima Darmštata je postalo jasno još sredinom prvog dela. Tada su njihovi ljubimci imali dva gola prednosti. Matijas Bader je u petom minutu posle akcije koja je tekla po levom boku doneo domaćinu prednost, a dvadeset minuta kasnije sa iste strane stigao je i drugi pogodak. Tim Skarke je odlično zavrnuo u dalji ugao.

Strateg Verdera je u pauzi između dva poluvremena izvršio dve izmene, želeći da unese živost u tim, ali se na terenu zapravo malo šta promenilo. Štaviše, pet minuta po početku drugog dela situacija se našao u bezizlaznoj situaciji pošto je Marvin Mehlem iskoristio pravovremeno dodavanje Badera. U 62. Jiri Pavlenka je i četvrti put morao da vadi loptu iz mreže. Tobijas Kempe ga je matirao sa bele tačke.

Od tog trenutka domaći fudbaleri kao da su se opustili i već upisali tri boda, što su gosti umeli da kazne. Zaigrali su ofanzivnije u završnih pola sata i uspeli da izbegnu ubedljiviji poraz, za šta je dobrim delom zaslužan i Veljković, strelac drugog od dva pogotka gostiju u finišu meča.

Ostao je srpski defanzivac pred protivničkim golom posle kornera Verdera u 79. minutu, njegovi saigrači su u nastavku akcije napravili višak po levoj strani, a Marvin Dukš kao na tacni poslužio Veljkovića na pet metara za prvenac u novoj sezoni i konačnih 4:2 (gol pogledajte OVDE).

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Hofenhajm - Dortmund 1:3 (1:2)

/Kramarić 25pen - Filkrug 18, Rojs 45+3, Rjerson 90+5/

Subota

Bohum - Menhengladbah 1:3 (0:3)

/Losila 68 - Nojhaus 27, Plea 37, 45+3/

Hajdenhajm - Union Berlin 1:0 (0:0)

/Beste 59/

Keln - Štutgart 0:2 (0:0)

/Undav 68, 88/

Majnc - Leverkuzen 0:3 (0:1)

/Van den Berg ag 18, Grimaldo 59, Hofman 65/

Volfzburg - Ajntraht 2:0 (1:0)

/Vind 31, 84/

Lajpcig - Bajern 2:2 (2:0)

/Openda 20, Lukeba 26 - Kejn 57p, Lane 70

Nedelja

Darmštat - Verder 4:2 (2:0)

/Bader 5, Skarke 25, Mehlem 50, Kempe 62pen – Deman 70, Veljković 79/

Frajburg - Augzburg (u toku)



tagovi

Miloš VeljkovićDarmštatBundesligaVerder Bremen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara