Andre Onana (©Printcsreen)
Andre Onana (©Printcsreen)

De Hea dobio naslednika, Andre Onana za 55.000.000 evra u Mančester junajtedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 20:47

Kamerunac će čuvati mrežu na Old Trafordu

Posle više od decenije, promena na golu Mančester junajteda. David De Hea je otišao po isteku saradnje, a na njegovo mesto dolazi Andre Onana. Klub sa Old Traforda je i zvanično obelodanio da je sa doskorašnjim golmanom Intera potpisao petogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Engleski mediji prenose i da je za njegove usluge platio 51.000.000 evra, kao i da će Neroazuri moći da zarade još 4.000.000 ukoliko Onana ispuni određene bonuse. Skuplje su kroz istoriju plaćena samo dva golmana, Kepa Arizabalaga iz Čelsija (80.000.000) i Alison Beker iz Liverpula (62.500.000).

Izabrane vesti

Pregovori između Junajteda i Intera su se odužili, potrajali gotovo mesec dana, ali dve strane su napokon pronašle zajednički jezik i Onana se seli u Premijer ligu.

Kamerunac će se priključiti ekipi na pripremama u SAD i tako obnoviti saradnju sa Erikom Ten Hagom, koji mu je bio trener i u Ajaksu.

"Manćester junajted ima istoriju neverovatnih golmana i daću sve da stvori svoje nasleđe u narednim godinama. Uzbuđen sam što ću ponovo sarađivati sa Erikom ten Hagom i jedva čekam da odigram svoju ulogu u uspesima za koje sam siguran da će postići sa ovim velikanom među fudbalskim klubovima", rekao je Onana.

Ovaj 27-godišnji golman iza sebe ima 255 klupskih nastupa, a na 104 je sačuvao mrežu netaknutom. Osvojio je tri titule i dva kupa u Holandiji pre nego što je prešao u Inter prošle godine. Kao član Neroazura je podigao Kup Italije i imao najviše "praznih" mreža u Ligi šampiona.


tagovi

Andre OnanaMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara