Igor de Kamargo u dresu Belgije (©Reuters)
Igor de Kamargo u dresu Belgije (©Reuters)

De Kamargo se sa stilom oprašta od fudbala – uvodi još jedan briselski tim u belgijsku elitu

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 14:25

Bivši reprezentativac Belgije će odigrati svoju poslednju utakmicu u subotu (20.45), kada će sa RVD Molenbekom juriti minus protiv Serena u revanš meču baraža

Vreme je za Igora de Kamarga da kaže „zbogom“ fudbalu. Posle 22 godine i više nego uspešne profesionalne karijere, nekadašnji napadač Genka, Standarda iz Liježa, Borusije Menhengladbah i Hofenhajma ove subote od 20.45 časova će odigrati poslednju utakmicu. Ovaj 38-godišnji napadač će za kraj karijere probati da napravi veliki uspeh, da uvede RVD Molenbek u belgijsku prvu ligu.

Potrebno je da na gostovanju Serenu nadoknadi jedan gol minusa, pošto je u baražu plej-auta sadašnji prvoligaš prošle subote slavio sa 1:0. Ukoliko RVD Molenbek nadoknadi taj minus, postaće treći briselski klub u eliti, tu su već Union Sen Žiluaz i Anderleht.

Izabrane vesti

U drugom rangu je najbolji bio Vesterlo i on će sledeće sezone zauzeti mesto Beršota. Posle večerašnjeg baraža ćemo samo saznati da li ćemo imati i drugog novajliju ili će Seran da ostane u eliti. Prošle godine je on takođe igrao u baražu, a tada je savladao Beveren i tako ušao u elitno društvo.

Sada je Serenu veliku prednost doneo gruzijski reprezentativac Đorđes Mikautadze. On je postigao prošlog vikenda jedini pogodak na meču.

20.45: (2,35) Seren (3,20) RVD Molenbek (2,90) - prvi meč 1:0

De Kamargo je odigrao tada 70 minuta, a videćemo koliko će veteran belgijskog fudbala da izdrži večeras. Ove sezone je postigao četiri pogotka, a nada se da će se baremjoš jednom upisati u strelce pre nego što i zvanično bude okačio kopačke o klin.

Inače, De Kamargo je rođen 1983. godine u Brazilu, u Porto Felizu. Veoma mlad, sa svega 17 godina, došao je u Genk, gde je završio školovanje u omladinskom timu. Relativno brzo je dobio šansu u prvom timu, igrao je potom jedne sezone i na pozajmici u Huzdenu, a na zimu 2005. je on prešao u Brisel. Posle samo godinu dana ga je Standard otkupio za 1.300.000 evra.

Naredne četiri godine u Liježu bile su mu možda i najbolje u karijeri. Toliko je dobro igrao, da je od Fudbalskog saveza Belgije dobio poziv da uzme pasoš te zemlje i zaigra za reprezentaciju. Prihvatio ga je i naposletku odigrao devet mečeva za nacionalni tim.

Na leto 2010. godine Borusija je kupila De Kamarga od Standarda za 4.000.000 evra, a u Bundesligi je on ostao sve do 2013, u međuvremenu igravši i za Hofenhajm. Vratio se potom 2013. u Standard za simbolično obeštećenje od 100.000 evra, a pre odlaska zimus u RVD Molenbek je igrao još za APOEL iz Nikozije i Mehelen.

De Kamargo je tri puta bio šampion Belgije, dva puta sa Standardom i jednom sa Genkom, a sa APOEL-om je u dva navrata bio prvak Kipra. Od trofeja ima i jedan osvojen Kup Belgije, 2019. godine sa Mehelenom.

Fizički i mentalno sam spreman za kraj. Osvajanje promocije sa Molenbekom bi mi bio zatvaranje kruga. Svakako će biti emotivan momenat kada budem izlazio sa terena, suze će same teći. Po završetku sezone se vraćam u Brazil sa porodicom. To nam je porodična odluka. Moja žena želi da se vratimo, da se deca povežu sa svojim babama i dedama. Vreme je za pauzu“, kazao je De Kamargo.

Njegov cilj je pre svega da se odmori, a posle će verovatno da se vrati u fudbal, kao trener. Već je dobio A licencu od UEFA.

Potrebno mi je da steknem iskustvo. Uveren sam da ćete me videti opet u Belgiji, voleo bih da jednog dana postanem glavni trener u prvoj ligi“, poručio je veteran.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BELGIJA 1 (PLEJ-AUT) – BARAŽ (REVANŠ)

Subota

20.45: (2,35) Seren (3,20) RVD Molenbek (2,90) - prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Igor de KamargoSerenRVD Molenbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara