Viktor Osimen proslavlja pogodak (©Reuters)
Viktor Osimen proslavlja pogodak (©Reuters)

De Laurentis držao slovo: Napoli i Konte – diverzija i pokušaj rušenja Garsije! Ako Osimen pogazi reč...

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 01:18

Traži i da klubovi budu obeštećeni kada se igrači povrede tokom igranja za reprezentaciju...

Vezuv miruje, ali nikada ne znate kada može da eksplodira. Takav je i Aurelio de Laurentis, lako zapaljiv. I bez dlake na jeziku. Što na umu, to na drumu.

Kontroverzni prvi čovek Napolija nikoga ne ostavlja ravnodušnim, retko kada daje isprazne odgovore. Najčešće gađa pravo u glavu, a trenutno je mnogo škakljivih tema i po pitanju svake bio je direktan. Počev od statusa Rudija Garsije, potencijalnog dolaska Antonija Kontea, pa do Viktora Osimena i njegovog ostanka na stadionu „Dijego Armando Maradona“.

Izabrane vesti

Skupljalo se mnogo toga u Aureliju de Laurentisu, rezultati nisu nalik prošlogodišnjim, ali za sada ne odstupa od odluka koje je doneo. Trenersku funkciju ponudio je Rudiju Garsiji i Francuz će je i nadalje obavljati. Neće biti rezova.

„Pročitao sam sve što je pisano posle poraza od Fjorentine. U životu možete da sumnjate i treba da procenita svoje postupke. Ako je bilo grešaka – preuzimam odgovornost. Ovoga leta su izbori bili moji i mojih saradnika. Garsija je kritikovan, morao sam da požurim i doprem do njega. Rekao sam mu: 'Ne brini, samo napred'. Greške su napravljene, ali se nadamo da se neće ponoviti, mi smo tu da pružimo podršku“, rekao je Aurelio de Laurentis na konferenciji za medije koju je samoinicijativno sazvao i dodao:

„Promena trenera je uvek traumatična. Nema previše trenera koji uvežbavaju formaciju 4-3-3, uz visoko postavljenu odbranu, kao što je bio slučaj sa Sarijem i Spaletijem“.

Dugo se spekulisalo da bi Antonio Konte mogao da nasledi franucskog stratega na klupi Napolija, međutim, tu mogućnost negirao je Italijan. Misli su mu usmerene ka porodici. A, tu opciju odbacio je i čovek koji se za sve pita u klubu.

„To bi bila diverzija. Bio sam sa njim na odmoru pre mnogo godina, bili smo na Maldivima. Tamo je bila i njegova porodica. Održavamo kontakt, kao što održavam i sa Macarijem, Ančelotijem, Benitezom, Rejom... Ostalo su samo glasine koje služe za rušenje trenera i to me nervira“.

Kada je završio sa gorućom temo, prešao je na druge. Odnos sa sadašnjim i bivšim saradnicima.

„Prilično dobro se slažem sa Melusom, kao i dugogodišnjim šefom skautinga Mikelijem. Njegov izveštaj o Kvaracheliji je preko mog sina Edoarda dospeo do Đuntolija. Kristijano je pogodio sa nizom igrača, neke je i pogrešio. Na moje veliko iznenađenje otišao je u Juventus“.

„NIKADA NISAM MIRAN KADA JE VIKTOR U PITANJU, NE ZABORAVITE DA SAM KULIBALIJA PRODAO U POSLEDNJEM TRENUTKU“

Viktor Osimen (©Reuters)Viktor Osimen (©Reuters)

Pored Rudija Garsije najveća prašina diže se oko Viktora Osimena. U Napulju se digla ozbiljan frka zbog šaljivog snimka koji su ljudi iz kluba okačili na društvene mreže. Iznerviralo je to nigerijskog napadača i počelo je da se nagađa kako bi tu situaciju mogao da iskoristi kako bi napustio Napoli.

Ugovor ima do 2025. godine, navodno od ranije i dogovor da će ostati, mada se čini da je posle nedavnih događaja sve na tankom ledu. I da su odnosi zahladneli, iako su za javnost u međuvremenu ispeglani.

„Nikada nisam bio miran kada je u pitanju Viktor, za razgovor je potrebno dvoje. Moje raspoloženje je ostalo isto, ne znam da li je i njegovo. Rukovali smo se, a ukoliko pogazi reč i stvari se promene, ne mogu ništa da uradim povodom toga. Samo da primim k znanju“, poručio je Aurelio de Laurentis i nastavio:

„Imamo dobar odnos sa njim, ugovor traje do 2025. godine, tako da ima vrmena. Ne zaboravite da sam Kulibalija prodao u poslednjem trenutku“.

Nema sumnje da će prvi čovek Napolitanaca još koji put razgovarati sa Viktorom Osimenom, ali i ostalim igračima. Naravno, u četiri oka. Tako samo i čini.

„Nisam razgovarao sa timom, hteo sam sa svakim ponaosob da obavim razgovor. Tada se otvore, kažu šta misle. Ako su svi zajedno, to je složeno. I kada su u jednoj grupi onda moraš da pričaš na engleskom“.

Za vreme trajanja reprezentativnih akcija Nejmar je doživeo težu povredu, duži vremenski period neće ga biti na terenu i to je bio povod De Laurentisu da potegne staru priču oko odštete klubovima.

„Od 2013. smo dobili 4.000.000 evra naknadeza učešće naših igrača u međunarodnim utakmicama reprezentacija, uprkos činjenici da ih je uvek bilo najmanje deset pozvanih. To nije dobro, klubovima treba dati mogućnost da li će da puste igrače, posebno kada su u pitanju prijateljske utakmice. Ako sam platio 50.000.000 evra za igrača i on se vrati povređen, trebalo bi da nadoknade svaki dan njegovog odsustva. Pogledajte samo situaciju sa Nejmarom“, završio je Aurelio de Laurentis.


tagovi

Aurelio De LaurentisRudi GarsijaAntonio KonteViktor OsimenNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara