De Laurentis žestoko po Kaljehonu i Mertensu: Ako hoće u Kinu da žive kao s...nje njihov problem

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.19. | 16:30

“U životu moraš da biraš između sreće i para“, kaže Napolijev gazda

Mediji šuškaju već nedeljama. Hoze Kaljehon i Dris Mertens na leto postaju slobodni igrači i pretpostavlja da će u smiraj karijere pokušati da izboksuju sebi jedan unosan ugovor u Kini. Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis nije se previše potresao. Naprotiv, iako nema potvrde da će oni zaista na Daleki istok De Laurentis kao de je već ljut.
Apsolutno nisam spreman da se nešto posebno potrudim oko njih dvojice. Svaki igrač ima svoju vrednost, zavisnu od toga gde igra, kako igra, koliko je star... Ako žele da se prodaju u Kinu, da budu preplaćeni da bi živeli život kao s...nje to je njihov problem“, bez zadrške udara gazda Napolitanaca.
Ne mogu da prihvatim da je Kina takmičarska. Kina je daleko.  U životu, moraš da izabereš da li želiš da budeš srećan i pronađeš posao u kome ćeš da uživaš ili ćeš da radiš samo za pare. Za mene, novac je sredstvo, ne svrha. Ako oni misle da je svrha, treba da idu u Kinu“, nastavlja kontroverzni filmadžija.

Kinematografiju je inače napustio baš zato što je shvatio da su sada veće pare u fudbalu, ali to ga naravno ne sprečava da oplete po drugima. Nema tu nikakvih emocija, čist biznis. Samo je pitanje kad je čije vreme. Trenutno, za razliku od Kaljehona i Mertensa, zlatne koke su mu Kalidu Kulibali i Fabijan Ruiz i zato o njima sve najbolje.
Obožavam Kulibalija kao čovek i zato sam odbio 105.000.000 evra za njega. Ali doći će vreme kad ćemo morati da ga prodamo. Isto važi i za Fabijana. Uvek je bio vrhunski igrač. Ubedio sam sebe da platim 30.000.000 evra za stranca, uradio sam to sa razlogom. Ali ako smo pronašli Fabijana, pronaći ćemo i druge poput njega. Vrata su uvek otvorena. Ne vezujem se za igrače“, iskren je De Laurentis.

Izabrane vesti

Samo lova. Bez obzira što se pravi da ga ona ne zanima.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara