De Liht i „predsednik“ Pike – oči u oči na Bahamima

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 15:01

Iskusni štoper pred ozbiljnim zadatkom – da nagovori Holanđanina da dođe u Kataloniju

Ne kaže se uzalud da su prave vrednosti u sitnim detaljima. Kristijano Ronaldo je jednim razgovorom posle finala Lige nacija uverio Matijsa de Lihta da mu je mesto u Juventusu, čime ga je značajno udaljio od potpisa za Barselonu, ali i Pari Sen Žermen. Sada se ljudi iz redova španskog prvaka vode istom strategijom­.

Posle navodnih glasina da je digao bunu protiv dovođenja holandskog štopera, uplašen da bi mogao da mu oduzme mesto u timu, Đerar Pike će se u najskorije vreme videti sa De Lihtom oči u oči. I to ni manje, ni više, nego na Bahamima. Tamo se Ajaksov kapiten trenutno nalazi na odmoru upravo na egzotičnom karipskom ostrvu između Kube i Floride, a ovih dana tim područjem kreće se i Pike zajedno sa suprugom Šakirom i decom. Zato će Barselona pokušati da se vrati u igru za potpis, pošto je primarni cilj i bio još zimus da na stadion Kamp Nou "slete" De Liht i De Jong. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - utorak 25. jun

U fudbalskim krugovima poznato je da Đerar Pike ima nadimak „Predsednik“, čak je nekoliko puta javno isticao da bi jednog dana voleo da se kandiduje za predsedničko mesto u Barseloni, te da je samim tim njegov uticaj u klubu veliki. To je ono što Barseloni u ovom trenutku treba kada je De Liht u pitanju - neko ko bi iskoristio svoj uticaj da vrbuje Holanđanina, baš kao što je to u nekoliko reči uradio Kristijano Ronaldo.

Mundo Deportivo javlja da De Liht nije odustao od Barselone, kao što ni Barselona nije odustala od De Lihta. Razlog zašto se De Liht još nije odlučio leži u želji njegove porodice da se dobro izvaga svaka ponuda i izvuče projekat koji donosi najbolju perspektivu, u sportskom, finansijskom i igračkom smislu.

Barselona je donedavno bila prvi kandidat za De Lihtov potpis. Posle sastanka klupskih čelnika sa Minom Rajolom u Monte Karlu izgledalo je da je praktično sve gotovo, ali se situacija drastično promenila posle razgovora održanih u Amsterdamu, kada je posao trebalo da bude zaključen.

Od tada je prvi favorit postao PSŽ, ali se posle smene Antera Enrikea i dolaska Leonarda na mesto sportskog direktora stanje izmenilo i sada je Juventus u dobroj poziciji. Ipak, Stara dama ne nudi novca koliko i PSŽ ili Barselona, ali obećava minute i ofanzivni fudbal koji bi trebalo da mu odgovara po filozofiji zbog prisustva Maurisija Sarija.

Sve je i dalje vrlo otvoreno i svaki rasplet je realan.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara