Danijele de Rosi (©Reuters)
Danijele de Rosi (©Reuters)

De Rosi: Hoću da budemo hrabri i arogantni! Ko previše poštuje protivnika, uplaši se i izgubi

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 14:19

“Svaki tim na svetu može da se pobedi, Inter takođe”, kaže ikona Rome

Rano je za priče o Rominom ozdravljenju i preporodu, ali da je igračima od dolaska Danijelea de Rosija prostrujala krv venama – jeste. Digao je klub na noge, na tri utakmice u Seriji A ostvario isto toliko pobeda. Dao je povod navijačima da ponovo veruju da mogu do Lige šampiona, a da li je to stvarnost ili iluzija odgovor će dati meč sa Interom.

Olimpiko će biti krcat, atmosfera uzavrela, a sve što ikona rimskog kluba od svojih igrača želi je – da budu arogantni. Ne da previše poštuju Inter, jer to je put koji vodi u poraz. Hoće da ih vidi kako idu u meso, kako sa ‘nožem u zubima’ istrčavaju na teren. I siguran je da lider Serije A sa takvim pristupom može da padne.

Izabrane vesti

Niko nije nepobediv, pa ni Nerazuri. Ma koliko dobro igrali ove godine.

“Igrači moraju da budu hrabri, a mi imamo puno takvih. Potrebni su inteligencija i znanje, svaki tim na svetu može da se pobedi. Inter takođe. Sada je nivo porastao u odnosu na moje prve tri utakmice”, rekao je Danijele de Rosi i nastavio:

“Suočavamo se sa timom koji je navikao da dominira, ali trenutaka u kojima će patiti. Znamo njihove prednosti i možemo da odigramo sjajan meč”.

Ako ne bude straha, koga se rimski vojskovođa gnuša, Roma će u derbiju imati šta da traži.

“Treba da ih poštujemo, ali i da budemo malo arogantni. Ako pokažete previše poštovanja – uplašitete se. Ako se uplašite – gubite”.

Roma je na petom mestu zahvaljujući pobedama protiv ‘malih’, od timova iz vrha dobila je samo Napoli, ali Danijele de Rosi uveren je da mentalitet igrača nije problem.

“Imam igrače koji su bili u Mančester junajtedu, koji su osvojili Evropsko prvenstvo, koji su osvojili Kopa Ameriko. Uvredljivo bi bilo reći da moji igrači imaju problem sa mentalitetom protiv velikih timova. U direktnim okršajima to je natezanje konopca, ali mentalitet nije problem, inače ne bi postigli određene rezultate”.

Na Romelua Lukakua navijači Intera gledaju kao na izdajnika. Imao je ‘topao’ doček na Đuzepe Meaci, ponovo će oči biti uperene u njega. Na prethodna dva meča nije zatresao mrežu, iako je u oba igrao 90 minuta, a Romin trener nema primedbe na njegova izdanja.

“Pokušavam da odvojim emotivni aspekt od fudbalskog. Moram da doprem do srca igrača, dovoljno bi bilo da odigra isti meč kao protiv Kaljarija”.

Za Stefana el Šaravija ima samo reči hvale. Nije tako bilo u prošlosti…

“Dugo ga poznajem, mentalno je evoluirao. Pre je bio nedosledan, na smrt je znao da me naljuti, ali sada je postao pravi igrač. Imam osećaj da svakog trenutka može da ‘povredi’ protivnika”, završio je Danijele de Rosi.



tagovi

Danijele De RosiRomaSerija A

Obaveštavaj me

Roma
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara