De Rosi nastavlja život u Seriji A: Ima poziv od Mihe, tu su još tri opcije

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 10:20

Sada već bivši kapiten Rome

Otkrio je u svojevrsnom izlivu emocija Frančesko Toti da je još u semptembru predosetio da će Danijelea de Rosija zadesiti njegova sudbina i da će iz Rome biti oteran kao pas, sve u sklopu velikog plana Džejmsa Palote i Franka Baldinija da iz kluba uklone sve iskrene Romaniste, ali Capitano Futuro ne odustaje od toga da nastavi svoje putešestvije u Seriji A!

De Rosi nema dilemu - uprkos bolnom rastanku s Romom od italijanskog fudbala se neće “razvesti”. Vremešni as trenutno se odmara i puni baterije za novu sezonu, a pripreme za svoju 19. profesionalnu godinu počinje već u četvrtak. Tada će, ujedno, početi i da razmatra opcije koje su trenutno na stolu. De Rosi ima otvoreni poziv četiri kluba - Bolonje, Sampdorije, Milana i Fjorentine. 

Izabrane vesti

Siniša Mihajlović duže vreme ima pik na italijanskog asa i ne krije svoje iskreno divljenje prema čoveku koji je punih 18 godina proveo samo u prvom timu Rome. 
“On je fantastičan igrač i veliki čovek. Još pre tri godine sam ga zvao u svoj stručni štab, ali on mi je tada rekao da želi i dalje da se bavi fudbalom. Neverovatno mi se sviđa kao osoba. Može narod da ga voli ili ne kao igrača, ali niko ne može da kaže da je loš čovek . Ako bude želeo i dalje da se bavi fudbalom, rado bih ga doveo“, poručio je Mihajlović samo dva dana pošto je spuštena zavesa na sezonu u Seriji A.

TRANSFERI UŽIVO - utorak 25. jun

Mesec dana kasnije, Mihin otvoreni poziv i dalje stoji. Srpski trener ima veliku podršku Valtera Sabatinija, novopečenog tehničkog direktora Bolonje, za eventualni posao s De Rosijem.

Fjorentina je takođe među timovima koji su kontaktirali De Rosija i njegove agente, a cela priča dobila je ozbiljniju notu kada je potvrđeno da Vinćenco Montela ostaje na klupi.

Svoju šansu vrebaće i Milan, pošto novi trener Rosonera Marko Đampaolo i sportski direktor Frederik Masara imaju odličan odnos s De Rosijem jer su zajedno sarađivali u Romi. Masara je svojevremeno bio jedan od glavnih zagovornika ideje da De Rosi do kraja karijere ostane na Olimpiku, ali je njegov odlazak između ostalih stvari dosta toga promenio.

Na kraju ostaje Sampdorija, koja se od juče pominje kao moguća destinacija za nekadašnjeg šampiona sveta. Poznato je da prvi čovek Sampa Masimo Ferero ne voli prvog čoveka Vučice Džejmsa Palotu i nema dileme da bi vickasti vlasnik tima iz poznate italijanske luke baš zbog toga voleo da uzme De Rosija.

Kako objašnjavaju mediji u Italiji, De Rosi bi vrlo brzo mogao da donese konačnu odluku o svojoj budućnosti, možda čak već i do ponedeljka. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara