De vuelta en casa: Čičarito, sad znaš koliko si veliki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 09:46

Iskusni Meksikanac se vratio u matični klub

Havijer Ernandez Čičarito (35) se vratio u rodnu Gvadalaharu i svoj Čivas koji mu je omogućio da igrački eksplodira i trasira mu put ka Mančester Junajtedu i vrhunskom evropskom fudbalu.

Ipak, iskusni Meksikanac je verovatno tek sinoć, kada se pojavio pred 40.000 gledalaca na Akron stadionu, shvatio koliko je veliko ime i koliko je zadužio pristalice kluba u koje je igrački prohodao, postao profesionalac, a sada je došao da u tom istom klubu okonča svoju karijeru.

Izabrane vesti

Veče pod nazivom "de vuelta en casa" ili "povratak kući" bilo je zasuto emocijama. U njima je naravno prednjačio sam Čičarito, koji je zaplakao tokom govora.

"Ceo dan sam imao knedlu u grlu, jer se vraćam kući. Nemam reči da im se zahvalim za ovakav doček. Ako Čivas nešto definiše, to je hrabrost", rekao je između ostalog Čičarito.

U Junajtedu je odigrao 157 utakmica i postigao 59 golova, kasnije je igrao za Real Madrid, Leverkuzen, Vest Hem, Sevilju i Los Anđeles Galaksi. U Galaksiju je postigao 39 golova na 83 utakmice, pa je nakon četiri pune godine odlučio da se vrati u rodni grad.

Koliko je poštovan u svoji govori i činjenica da su brojne fudbalske veličine, među kojima su i Aleks Ferguson i Karlo Ančeloti, javnom porukom čestitali Čičaritu povrartak u Čivasu.



tagovi

Čivas GvadalaharaČičaritoČičarito ErnandezZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara