Leandro Trosar (©Reuters)
Leandro Trosar (©Reuters)

De Zerbi proterao Trosara sa treninga, Belgijanac odmah saopštio da želi transfer

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.01.23. | 19:04

Nevolje u Brajtonu, igrač optužuje trenera preko svojih zastupnika da ga je "ponižavao pred ekipom"

Tinjala je poslednjih dana vatra oko Leandra Trosara povodom spekulacija da nije u dobrim odnosima sa trenerom Robertom De Zerbijem. Danas su se priče o raskolu u svlačionici pretvorile u buktinju!

Italijanski stručnjak otkrio je današu najavi utakmice sa Liverpulom da Belgijanac nije u kombinaciji za sastav, što je odmah ukazalo da nešto nije u redu, a samo nekoliko sati kasnije Trosarovi agenti izašli su u javnost sa saopštenjem da je podnet zahtev za transfer već u januaru. Ostrvom kruže oprečne informacije o tome šta se dešava u Brajtonu između trenera i najboljeg igrača. Trosar je optužen da je napustio današnji trening bez reči, dok njegovi agenti ističu da ga je De Zerbi "ponižavao pred ekipom", a da je njegov današnji potez kap koja je prelila čašu.

Izabrane vesti

Da odavno tu nisu čista posla govore možda i najbolje informacije ostrvskih novinara da agenti "agresivno" nude Trosara klubovima širom Premijer lige, da su Čelsi i Njukasl poslednji u nizu kojima je ponuđen strelac devet golova, dok je najjače zagrizao Totenhem. Čelnici Pevaca su još pre neki dan obavili inicijalne razgovore sa Trosarovim agentima, a u međuvremenu su dodali gas i spremni su da ga otkupe od Brajtona.

Subota, 16.00: (3,40) Brajton (3,60) Liverpul (2,20)

U međuvremenu počele su da stižu informacije da je Trosar posle odlaska sa treninga Brajtona otišao pravo na brzi voz za Belgiju i da se više neće vraćati u klub dok mu ne bude omogućen izlazni transfer.

Roberto De Zerbi je povodom Trosarovog izostanka iz ekipe poručio da igrač “mora da radi jako i bude u pravom stanju uma“ kako bi bio konkurent za startnih jedanaest i da mu se ne sviđa njegovo ponašanje u poslednje vreme. Šuška se da igrač “nije svoj otkako se vratio sa Mundijala“, odnosno da se posle obavljenih reprezentativnih obaveza ponaša drugačije. Sa druge strane, Trosarovi ljudi od poverenja optužili su Italijana da, ne samo što ga je ponizio, već da njih dvojica nisu obavili nijedan razgovor pošto se krilni napadač sukobio sa jednim saigračem na treningu.

Trosar je bio član startne postave protiv Sautemptona i Arsenala, dok je već u susretu sa Evertonom bio na klupi i nije bio iskorišćen kao jedna od pet izmena. Protiv Midlzbroa u FA kupu ga nije bilo ni u protokolu. Tada se spekulisalo da je razlog manja povreda lista, ali sada je jasno da tu nisu čista posla.

Jedan od razloga za raskol u ekipi je i Trosarova odluka da ne prihvati novi ugovor. On je, naime, po povratku sa Mundijala ukazao treneru da je spreman da napravi sledeći korak u karijeri, da želi da ide već u januaru. I od tada kreću problemi...

Totenhem čeka signal iz Brajtona. Dok jedan deo javnosti veruje da klub može da izvuče "veliki novac" za Trosara, realniji i umereniji mediji tvrde da će Galebovi dobro proći ako izvuku bilo šta blizu sume od oko 30.000.000 evra.

Trosar ima ugovor sa Brajtonom na još godinu i po dana. Najbolju partiju ove sezone odigrao je protiv Liverpula kada je nasred Enfilda postigao het-trik u spektakularnoj utakmici završenoj rezultatom 3:3.

Brajton bi ove zime ili najkasnije do leta mogao da ostane bez još nekoliko bitnih šrafova. Na meti Čelsija su Mojzes Kaisedo i Aleksis Mak Alister koji je takođe interesantan još nekim engleskim i španskim klubovima.


tagovi

Leandro TrosarZimski prelazni rok 2023TotenhemBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara