Debakl futsalera Srbije na Euru: Šestica Ukrajine zatvorila vrata četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 15:58

Orlovima ostale samo teoretske šanse za plasman u narednu rundu pred okršaj trećeg kola protiv domaćina Holandije

Namučili su futsaleri Srbije u prvom kolu grupne faze evropskog i svetskog prvaka Portugaliju, ali u utakmici biti ili ne biti protiv Ukrajine, videlo se koliko Orlovima nedostaju Slobodan Rajčević i Jovan Lazarević. Potencijalna pobeda je izabranicima Dejana Majesa nudila lepu priliku da se u poslednjoj rundi nadigravaju sa Holandijom za četvrtfinale, ali je realnost bila surova. Srbija je doživela debakl od istočnoevropske selekcije - 1:6.

Posle dva poraza iz prve dve utakmice, vrata četvrtfinala su praktično zatvorena za selekciju Srbije. Mnogo bi toga moralo da se poklopi da bi naši futsaleri izašli iz grupe A kao drugoplasirani. Za početak da Portugalci dobiju prvo Holandiju, potom i Portugal u poslednjoj rundi vrlo ubedljivo, a da Orlovi takođe sa ogromnom razlikom u trećem kolu savladaju domaćina šampionata. Kako Ukrajina ima gol razliku plus četiri, a Srbija minus 7, u slučaju da se napravi trougao u kojem tri selekcije imaju po tri boda, Orlovi bi morali da nadoknađuju dvocifrenu gol razliku.

Izabrane vesti

Već na startu je bilo jasno u kojem će se pravcu duel kretati. Do šestog minuta Ukrajinci su već imali dva gola prednosti zahvaljujući pogotku Zvariča i autogolu Vasića. Usledio je period od desetak minuta bez golova, da bi Abaškin pogodio za velikih 3:0, a Černijavski tik pred odlazak na poluvreme dao nagoveštaj da će povratak Orlova u drugih 20 minuta biti maltene nemoguć.

To se i obistinilo iako je Srbija na nivou čitavog susreta uputila čak 53 udarca ka golu sjajnog Cipuna koji meč završio sa neverovatnih 20 odbrana. Ukrajinci su uputili dvadesetak šuteva manje, ali su bili znatno ubitačniji u završnici. Za razliku od Ukrajinaca, izabranici Dejana Majesa nisu položili ispit u defanzivnoj igri.

U poslednjih nekoliko minuta Srbija je zaigrala sa petoricom u polju, ali joj to nije pomoglo da smanji zaostatak. Naprotiv, Zavrič je pogodio za 5:0, a Korsun u pretposlednjem minutu meča lagano sproveo loptu u praznu mrežu. Koji sekund kasnije Dragan Tomić je postigao počasni pogodak za Orlove.

Poslednju utakmicu grupne faze Srbija igra 28. januara od 20.30 u Amsterdamu protiv domaćina Holandije.

EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

GRUPA A

Nedelja

Srbija - Ukrajina 1:6 (0:4)

/Tomić 39 - Zvarič 2, 34, Vasić 6ag, Abakšin 15, Černijavski 20, Korsun 39/

17.30: (1,25) Portugalija (6,25) Holandija (7,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EP u futsalufutsalreprezentacija Srbije u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara