(©AFP)
(©AFP)

Debi iz snova za Gimaraisa na Nasionalovoj klupi: Zeleni na premijeri uzeli meru Santa Feu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 02:47

Kardinalse i Majkla Ranhela očekuje neprospavana noć. Nejder Moreno je već u prvom nastupu za Atletiko zatresao mrežu i pokazao da će biti kapitalno pojačanje

Format takmičenja u Kolumbiji vratio se na staro – ponovo su tu Apertura i Klausura, a ono što se ne menja je da Independijente Santa Fe ne osvaja tri boda u okršaju sa Nasionalom. Nakon dva remija, Nasional je naneo Santa Feu poraz. Aleksandre Gimarais debitovao je na klupi Nasionala pobedom, a Independijente iz Bogote je u novu kampanju krenuo stopama imenjaka iz Medeljina – 2:0

Ako je suditi po prvom meču, Atletko Nasional je podio sa pojačanjima, a isto se ne može reći i za Independijente. Novi kormilar Zelenih zauzeo je dobar kurs, a akvizicija Nejder Moreno već je počela da se isplaćuje. Zadovoljno dvostruki osvajač Kopa Libertadoresa trlja ruke. Za razliku od Morena, pojačanje Kardinalsa, Majkl Ranhel, ima težak start u dresu prošlogodišnjeg finaliste.

Izabrane vesti


Promašio je Ranhel penal u 8. minutu, Independijente je propustio najbolju priliku i ko zna u kom smeru bi se kretao rezultat da je novopridošlica iz Juniora spakovala loptu u gol sa kreča. Nosiće ogromno breme Majkl Ranhel dok ne počne da radi ono što mu je u opisu posla i zbog čega je doveden – da postiže golove.

Važi u fudbalu pravilo da kada ne iskoristite šanse stigne kazna. Tako je i bilo na stadionu Atanasio Hirardot. U poodmakloj fazi prvog poluvremena, Nejder Moreno je dobio loptu, povukao, odložio do Andresa Andradea i nastavio da sprinta ka golu. Koristio je jedan od svojih glavnih aduta – brzinu, stuštio se prema golu, a Andrade mu je odigrao povratni pas i izbacio ga samog ispred golmana. Nije pojela trema Morena, hladnokrvan je bio u situaciji jedan na jedan.


Strpljivo je čekao Atletiko Nasional, znao je da ne mora da juriša i gubi glavu. Isplatila mu se smirenost. U 60. minutu prelepu akciju Zelenih krunisao je golom omaleni Vladimir Havijer Hernandez. Izbacio je čuvara na prvom koraku, protutnjao pored drugog, nacilja i opalio. Kasteljanos je drugi put bio nemoćan.


KOLUMBIJA 1, APERTURA - 1. KOLO

Subota

Miljonarios - Envigado 1:0 (1:0)

Nedelja

Junior - Independijente Medeljin 1:0 (1:0)

Deportivo Pasto - La Ekidad u toku

Ponedeljak

Atletiko Nasional - Independijente Santa Fe 2:0 (1:0)

/Moreno 35, Hernandez 60/

02.10: (1,43) Deportivo Kali (4,00) Jaguares (7,50)

21.30: (2,00) Deportes Tolima (3,10) Onse Kaldas (3,90)

Sreda

01.40: Atletiko Bukaramanga - Bojaka Čiko

Četvrtak

01.40: Alijansa Petrolera - Deportivo Pereira

Odloženo

Bojaka - Amerika Kali

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko NasionalIndependijente Santa FeKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara