Majkl Fabri (©Reuters)
Majkl Fabri (©Reuters)

Debitant sudi Zvezdi

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.11.20. | 14:01

Majkl Fabri prvi put u grupnoj fazi jednog od dva velika evropska takmičenja

Protiv Tirane Kasper Sjeberg, samo je jednom pre toga delio pravdu na evropskoj sceni, zatim Englez Kris Kavano, još jedan neiskusni arbitar na međunarodnoj sceni, s obzirom na to da je u grupnim fazama kontinentalnih takmičenja pravdu delio samo u sudaru PSV-a i LASK-a iz oktobra 2019, a sada i punokrvni debitant na centru. Sudar Crvene zvezde i Genta sudiće Italijan Majkl Fabri, koji je do sada delio pravdu samo na utakmicama kvalifikacija za Ligu Evrope.

U Seriji A doduše već ima značajnog iskustva. Debitovao je u poslednjem kolu sezone 2012/2013 na utakmici Kaljari - Parma, a potom je išao uzlaznom putanjom. Već nekoliko godina unazad standardan je u Seriji A, pa mu je u sezoni 2018/2019. bio poveren i veliki derbi između Juventusa i Milana.

Izabrane vesti

Fabri je jedan od najcenjenijih mlađih arbitara u italijanskom fudbalu, iako još uvek ne spada u takozvanu "elitnu kategoriju" gde su Danijele Orsato i Nikola Ricoli. U svakom slučaju, važi za jednog od pouzdanijih sudija u Seriji A i u dosadašnjem toku karijere se nije isticao velikim greškama.

Utakmica između Crvene zvezde i Genta igra se u četvrtak od 21 čas na stadionu Rajko Mitić.



tagovi

Liga EvropeMajkl Fabri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara