Tim i Šeh Kejhil (Brizbane Roar/Twitter)
Tim i Šeh Kejhil (Brizbane Roar/Twitter)

Debituje Kejhilov sin, Ninković i dalje van stroja

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 23:00

Mladi Šej Kejhil (18) prvi put u kombinaciji za tim Brizbejna pred meč s Vonderersima, gosti ponovo bez srpskog fudbalera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Nije tako davno bilo leto 2010. godine, kada je reprezentacija Srbije neslavno završila učešće na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Odlučujući meč u grupi, rival otpisana Australija, a Srbiji dovoljan i bod da prođe u osminu finala. Već su se crtale projekcije ka završnici Mundijala, Rustenburg ili Blumfontejn, pa Kejptaun ili nazad u Johanesburg u četvrtfinalu. A, onda se pravo niotkuda pojavio Tim Kejhil i – srušio nam sneška.

Izabrane vesti

Kejhila ljubitelji fudbala u Srbiji ponajviše pamte baš po toj utakmici u živopisnom gradiću Nelspruit, u pustarama istočnog oboda Južnoafričke Republike. Ali, odigrao je ovaj Australijanac još mnogo izvanrednih utakmica, što za reprezentaciju na svetskim prvenstvima, što za Milvol, Everton i ostale klubove u kojima je izgradio zapaženu igračku karijeru.

Od Kejhilove poslednje profesionalne utakmice nije prošlo ni pet godina, a već je došlo vreme da njegov sin Šej (18) debituje u profesionalnom fudbalu. Talentovani vezni igrač će se ovog petka po prvi put od kako je iz Evertona došao u Brizbejn naći u sastavu australijskog kluba, na utakmici 6. kola A-lige protiv Vonderersa.

Kejhil junior, poput oca, igra u sredini terena i takođe je box-to-box vezista. Genetski je žilav, izdržljiv i sposoban da neumorno šparta po terenu. Kada je sredinom septembra potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, Tim je sinu od srca čestitao i putem društvenih mreža.

Čestitke, moj čoveče. Veoma sam ponosan na tebe. Uživaj u fudbalu i nastavi da juriš svoje snove“, napisao je Kejhil senior na Tviteru.


Dva meseca napornog rada bila su dovoljna Šeju Kejhilu da se nametne trener Rosu Alojziju i da kao jedan od najmlađih prvotimaca Brizbejna zasluži mestu u kombinaciji za sastav. Protiv Vonderersa će na klupi čekati šansu da upiše prve minute u seniorskoj konkurenciji i krene stopama slavnog oca, možda i najboljeg igrača kojeg je Australija imala u 21. veku.

Na suprotnoj strani, u timu iz Zapadnog Sidneja ni ovog petka neće biti Miloša Ninkovića. Iskusni srpski fudbaler se još oporavlja od povrede mišića lista i nije otputovao s ekipom Vonderersa u Kvinslend.

Još jedan veliki problem za trenera lidera A-lige Marka Rudana je i povreda Brendona Borela. Najbolji igrač i strelac tima iz prošle sezone, slomio je kost u stopalu na derbiju protiv Sidneja u minulu subotu. Borela očekuje čak tri meseca pauze, što znači da neće igrati ni za reprezentaciju Australije na Kupu Azije, koji se održava u januaru.

Iako oslabljeni, Vonderersi dolaze u Brizbejn našpanovani da odnesu sva tri boda. Na krilima pobede protiv ljutog gradskog rivala na njegovom terenu (1:0), pokušaće da nastave niz dobrih rezultata, ali i da vrate dug domaćinu koji ih je pre dva meseca eliminisao iz Kupa Australije.

I Brizbejn je osokoljen posle dve uzastopne pobede, na strani protiv šampiona Marinersa i kod kuće protiv Perta, čime su koliko-toliko izvadili fleke posle debakla na Novom Zelandu, gde ih je Velington tukao sa 5:2. Jedan od najzaslužnijih za šest bodova iz poslednja dva meča je Nikola Mileusnić, koji je ove sezone ušao u formu i predstavlja udarnu iglu tima po desnom boku. Biće zanimljivo videti da li Vonderersi u defanzivi imaju odgovor na takve brzanjce kao što su 30-godišnji Srbin iz Adelajda i njegov saigrač Henri Hor.

A LIGA, ŠEST KOLO

Petak

09.45: (2,50) Brizbejn (3,35) Vonderers (2,60)

Subota

07.30: (2,15) Vestern Junajted (3,40) Velington (3,10)

09.45: (1,67) Sidnej (3,70) Pert Glori (4,70)

Nedelja

05.00: (2,45) Central Koust (3,35) Melburn Viktori (2,65)

07.00: (3,50) Njukasl Džets (3,50) Melburn Siti (1,95)

Ponedeljak

09.00: (2,60) Mekartur (3,30) Adelajd Junajted (2,55)


Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Tim KejhilAustralijaAustralija 1Brizbejn RorVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara