Slavlje čeških igrača (©Reuters)
Slavlje čeških igrača (©Reuters)

Defanzivci Švajcarske u Pragu kao čunjevi; Portugalci počeli bez Ronalda, pa izvukli bod u Sevilji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 22:49

Česi ukazali na slabu tačku rivala Srbije na Mundijalu u Kataru

Grupa 2 prve divizije Lige nacija počela je utakmicama Češka - Švajcarska i Španija - Portugalija. U prvoj je domaćin slavio 2:1 i ukazao reprezentativcima Srbije na pojedine slabosti u igri selekcije koja će im biti rival na Svetskom prvenstvu u Kataru. U drugoj je komšijski duel završen remijem 1:1.

Španija je ostavila bolji utisak, ali i igrala od starta u jačem sastavu. Portugalci su počeli bez Kristijana Ronalda, Rikarda Orte i Gonzala Guedesa, a napad su predvodili Andre Silva, Otavio i Rafael Leao. Tek ulaskom pomenute trojke gosti su uspeli da učine nešto konkretno i pogotkom Orte - napadača Brage, delom u vlasništvu Malage zbog čega se trenutno dva kluba raspravljaju oko njegovog potencijalnog transfera u Benfiku - stgili do izjednačenja. Bilo je to u 82. minutu nakon akcije Guedesa i Kansela po desnoj strani.

Izabrane vesti

Usledio je centaršut u peterac za usamljenog Rikarda Ortu, kog su u nameri da naprave ofsajd zamku potpuno zaboravili defanzivci Španije...

Prethodno su domaćini meča igranog u Sevilji vodili od 25. minuta, kada je Alvaro Morata realizovao kontranapad na asistenciju Pabla Sarabije, kog je majstorski uposlio supertalentovani vezista Barselone Gavi.

Mogli su Španci posle izjednačenja i do pobede, ali je Đordi Alba propustio odličnu priliku u 86. minutu. Glavom je šutirao pored gola nakon odbrane Dioga Koste.

Istovremeno su Česi uspešno kažnjavali greške gostiju, ali su Švajcarci uprkos slaboj igri u odbrani pokazali i potencijal u napadu. Imali su više šuteva (7/13 prema 3/9), ali su domaćini bili konkretniji.

U 11. minutu se Jan Kušta dobro snašao na očajnu reakciju švajcarskih reprezentativaca posle ubačene lopte iz auta. Poput čunjeva bili su statični Elvedi, Šar i Vidmer, a ništa bolje Šar i Vidmer, ovaj put i Froler, u 58. minutu kad je lopta posle centaršuta Jakuba Jankta pogodila u leđa Đibrila Soa. Iako je lopta dugo putovala i pala u peterac, defanzivci Švajcarske bili su zatečeni. Kao i golman Jan Zomer.

Slabo su se pokazali i odbrambeni igrači Češke u 44. minutu, kada su posle lepe akcije rivala po levoj strani mogli da otklone opasnost, ali su se spetljali i dozvolili Noi Okaforu da donese izjednačenje. Nedovoljno, ipak, za bod Švajcarske na startu još jednog ciklusa Lige nacija.

U narednom kolu, već u nedelju, sastaju se Češka - Španija i Portugalija - Švajcarska.



A LIGA NACIJA - 1. KOLO

GRUPA 2

Četvrtak

Češka - Švajcarska 2:1 (1:1)

/Kušta 11, Sou 58 ag - Okafor 44/

Španija - Portugalija 1:1 (1:0)

/Morata 25 - Orta 82/



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Češkefudbalska reprezentacija ŠvedskeSvetsko prvenstvo 2022SP2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara