Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Definitivno: Aleksandar Stanojević na leto napušta Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 16:53

U narednu sezonu crno-beli će krenuti sa novim trenerom

Nije zvanično – jeste definitivno: Aleksandar Stanojević neće biti trener Partizana u sezoni 2022/23.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, šef stručnog štaba će na kraju aktuelnog ciklusa napustiti klupu crno-belih čime će okončati bezmalo dve godine bitisanja u drugom mandatu. Stanojevićeva odluka nagoveštena je nekoliko puta tokom jeseni, a sazrela je po okončanju prvog dela takmičarskog ciklusa koji je Parni valjak okončao na prvom mestu superligaške tabele, kao učesnik eliminacionih borbi u Ligi konferencije, uz očekivani plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Iza nje ne postoji ništa sporno, niti misteriozno. Našem portalu je potvrđeno da je Stanojević usled velike potrošnje energije i umora rešio da se uopšte ne upušta u razgovore o nastavku saradnje. Ugovor mu ističe poslednjeg dana juna i kako sad stvari stoje neće ga produžiti, bez obzira na ishod prvenstvene trke ili učinak na evropskom putu na kome mu je prva sledeća prepreka praška Sparta.

Oduševljeni načinom na koji Aleksandar Stanojević vodi tim, čelnici Partizana su nekoliko puta u prvi plan stavljali njegovu posvećenost, energičnost, brigu o svakom pojedincu i jasno predočili šefu stručnog štaba da žele da se ugovor produži. Čak i nudili potpis, pod povoljnijim finansijskim uslovima od sadašnjih. Odgovor 48-godišnjeg Beograđanina bio je učtiv, oličen u rečima da njemu papir ništa ne znači, već emocija. A na tom planu se prilično potrošio poslednjih meseci i zato je rešio da se povuče.

Na kraju krajeva, ovakav epilog sam Stanojević je nagovestio u rezimeu prvog dela sezone.

Nikad iz Partizana neću otići zbog ponude drugog kluba. Mogu samo usled neuspeha ili emocije, potrošnje. Pogledajte kako sad izgledam, a kakav sam bio na promociji u jesen 2020. Imate primer Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi: osvajao je titule, igrao Ligu šampiona, pa otišao, jer ovaj posao troši. Inače, kod nas u klubu je sve u redu, sve funkcioniše, sve se dogovaramo i odlučujemo zajedno“, pričao je trener Partizana pre dve sedmice.

U međuvremenu je otišao na odmor. Aktivan. Dobro upućeni kažu da je poneo lap-top i prionuo na analizu raznih parametara kako bi spreman dočekao nastavak sezone, pre svega kad je reč o dvomeču sa Spartom i modelima igre crno-belih na proleće. To sugeriše da je i dalje motivisan da zabeleži uspeh kakav je izostao minule sezone. Na njenom kraju je nudio ostavku posle poraza na penale u finalu kupa od Crvene zvezde, ali se predomislio i ostao. Sad kad je na plus pet u odnosu na večitog rivala, kad prvi put posle četiri godine klub iz Humske ima šansu da osvoji titulu, želi da ostane upamćen kao pobednik. A onda se skloni samo iz razloga što gubi nenadoknadivo: energiju i živce.

Uostalom, zbog sličnih razloga su se povlačili Marko Nikolić i Savo Milošević.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara