Definitivno propali pregovori s Arapima, Milan kupuju gazde Liverpula - cena ugovorena

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 17:30

Mohamed Al Ardi potvrdio je da nije uspeo da postigne dogovor sa američkim investicionim fondom Eliot...

Pregovori oko prodaje Milana Investkorpu iz Bahreina definitivno su propali. Izvršni direktor te multinacionalne kompanije Mohamed Al Ardi potvrdio je da nije uspeo da postigne dogovor sa američkim investicionim fondom Eliot, koji je tokom pregovora pokušavao da podigne ugovoreni deo što je trebalo da bude isplaćen u gotovini.

Projektovana vrednost čitavog posla iznosila je 1.200.000.000 evra - gotovinska uplata 800.000.000 i još 400.000.000 na ime vraćanja dugova bankama. Razgovori su bili u poodmakloj fazi, čak se govorilo i o novcu koji bi novi vlasnici stavili na raspolaganje sportskom sektoru za predstojeći prelazni rok, međutim tokom prvih dana maja meseca sve je stopirano.

Izabrane vesti

Kako poslednjih dana navode italijanski mediji, čelni ljudi Eliota uveliko su u novim pregovorima oko prodaje slavnog kluba, i to sa manjinskim akcionarima Liverpula iz kompanije Red Bird, koji su neočekivano izbili u prvi plan.

Navodno, finansijski detalji su utanačeni: Eliot bi fiksno trebalo da dobije 1.200.000.000 evra, plus još pola milijarde u zavisnosti od poslovnih uspeha Milana u narednom periodu.

Predsednik kluba Paolo Skaroni izrazio je nadu da će prodaja biti finalizirana do početka prelaznog roka.

Kako se može čuti, potencijalni novi vlasnici spremni su da aktuelnu upravljačku strukturu na čelu sa Ivanom Gazidisom zadrže u klubu. To bi značilo da na svojim pozicija ostaju i Maldini, Monkada, Masara...

Podsetimo, američki investicioni fond Eliot klub je preuzeo pre četiri godine od kontoverznog kineskog biznismena Jonhgong Lija. On je Milan kupio godinu dana ranije od Silvija Berluskonija za 520.000.000 evra i preuzeo je klupske dugove u visini od 220 miliona evra. Za kupovinu je od Eliota po pozamašnim kamatama pozajmio 414.000.000 evra i kada više nije mogao da vraća rate, Amerikanci su preuzeli klub. Od tada su za četiri godine uložili u Milan oko 700.000.000 evra, sportski i finansijski ga ozdravili i sada su rešili da ga prodaju.


tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara