Degenek u Kini za 3.000.000 evra, Rajković pred vratima Marakane

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 09:14

Bivši reprezentativac ima načelni dogovor sa Zvezdom

Za Miloša Degeneka Kina nije udaljena hiljadama kilometara, već tu, na korak. Samo nedostaje još da se Crvena zvezda i Šangaj SIPG konačno dogovore oko transfera i štoper crveno-belih će napraviti i taj završni korak do novog inostranog angažmana.

Samo je pitanje dana kada će se sve kockice sklopiti, pošto taj „jaz“ koji deli Crvenu zvezdu i Šangaj SIPG iznosi 500.000 evra, saznaje Žurnal. Naime, Kinezi su poslali ponudu za Degeneka vrednu 2.500.000, dok sa Marakane traže pola miliona više. I sve ide ka tome da će se sve strane vrlo brzo dogovoriti.

Izabrane vesti

Biće to drugi put da Degenek odlazi iz Zvezde u zimskom prelaznom roku. Pre godinu dana je prešao u Al Hilal, tada je košta 3.600.000 evra, a onda se na leto vratio u tabor srpskog prvaka, da još jednom oseti čar igranja u Ligi šampiona. Sada je situacija slična toj od prošle zime, crveno-beli žele da naprave još jedan transfer posle odlaska Marka Marina u Al Ahli, a najbolja ponuda je stigla za Degeneka.

Šangaj traži iskusnog štopera, koji će komandovati ne baš zategnutom odbranom iz prošle sezone i izbor je pao na Degeneka, koji kao australijski državljanin ne bi se računao kao stranac u azijskom prvenstvu.

S druge strane, odlazak Miloša Degeneka otvoriće vrata dolasku Slobodana Rajkovića. Iskusni štoper, koji je bio u dvomesečnim pregovorima sa Partizanom i čak trenirao skoro mesec dana sa crno-belima, nije se i dogovorio sa njima oko ugovora, tako da će na Autokomandi skrenuti u ulicu Ljutice Bogdana.

Bivši reprezentativac, sa iskustvom igranja u Italiji, Holandiji, Nemačkoj, sada je nadomak ugovora sa Crvenom zvezdom i trebalo bi da se to i desi kada Degenek spakuje kofere i uputi se ka Kini. Prema saznanjima MOZZART Sporta, načelni dogovor čelnika srpskog prvaka i Rajkovića je već postignut.

Zvezda sada u igračkom pogonu već ima, sa Milošem Degenekom, četvoricu iskusnih štopera, jer su tu i Nemanja Milunović, Srđan Babić i Radovan Pankov, koji žele da se izbore za svoje mesto pod suncem kod novog trenera Dejana Stankovića.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara