Degenek veruje da će otići u neku od TOP pet liga: Nudio sam da igram pola godine besplatno

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 11:35

"Ne želim da pogledam 10 godina unazad, da završim karijeru i kažem da nisam igrao u jednoj od najboljih pet liga na svetu. Izneverio bih sebe ako se to desi. Još uvek imam vremena", rekao je štoper crveno-belih

Miloš Degenek je ovog leta treći put u karijeri zaigrao za Crvenu zvezdu, ovoga puta kao velika želja Baraka Bahara, čime je dobio priliku da sa voljenim klubom ponovo zaigra u Ligi šampiona.

Ipak, iako ima 29 godina, samouvereni defanzivac iz Knina veruje da još uvek ima kvalitet i dovoljno vremena da zaigra u nekoj od najjačih pet liga u Evropi.

Izabrane vesti

Idealnu priliku da dokaže da poseduje kvalitet za to imaće upravo u elitnom takmičenju, gde srpskog šampiona očekuju okršaji sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom. Naravno, u prvom planu su okršaji sa aktuelnim prvakom Evrope.

"Očigledno, ovo je bio težak žreb za Ligu šampiona, ali se radujemo. Igrati protiv šampiona Evrope, najboljeg tima na Starom kontinentu u ovom trenutku, biće to paklen izazov. Ali ovo je uzbudljiv period za klub, uzbudljivo vreme za sve nas igrače. I uzbudljivo vreme za mene lično. Da budem iskren, ovo je verovatno najbolji tim na svetu", rekao je Degenek za australijske medije

Miloš ne krije da je srećan Beogradu, ali i dalje žudi za šansom u najjačim evropskim ligama, Engleskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj ili Francuskoj.

"Imao sam razgovore sa samim sobom u ogledalu nekoliko puta, kao i sa ljudima od kojih mislim da nisam imao najbolji tretman u svojoj karijeri. Mogao sam da budem u boljim ligama. Nisam imao sreće, niti podršku agenata ili nije dolazilo do dogovora. Ali, verujem da sam mogao da igram u Italiji, Španiji, Nemačkoj, Engleskoj, gde god, ali nisam imao priliku i sreću kao i mnogi drugi. Ali nikad nisam odustao. Nikada nisam dozvolio da to mnogo utiče na mene. Gde god sam igrao, dao sam sve od sebe, ostavio sam srce na terenu, ali video sam sebe i šta ja mogu", dodao je reprezentativac Australije.

Miloš je uvek pun samopouzdanja i vere u svoju igru, isti je slučaj i kada su u pitanju lični kvaliteti.

"Ne kažem da bih mogao da igram za Arsenal ili Mančester Siti, ali znam da bih mogao da igram u klubu koji je na sredini tabele u jednoj od prvih pet liga na svetu. Razgovarao sam telefonom sa agentima, klubovima i govorio: 'Bez problema bih igrao pola godine besplatno'. Ne moram da budem plaćen. Samo želim da pokažem šta mogu da uradim i onda ako oni budu zadovoljni onim što mogu da uradim, bio bih srećan da prihvatim bilo koji ugovor, koji oni mogu da mi ponude".

Degenek je prve profesionalne korake napravio u drugom timu Štutgarta, a potom je nosio dresove Minhena 1860, Jokohame, Crvene zvezde, Al Hilala i Kolumbus Krua.

"Ne želim da pogledam 10 godina unazad, da završim karijeru i kažem da nisam igrao u jednoj od najboljih pet liga na svetu. Izneverio bih sebe ako se to desi. Još uvek imam vremena. Nastaviću da žestoko da radim i nadam se da će se to jednog dana desiti"

, zaključio je

Degenek.


tagovi

Miloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara