Joveljićev pogodak (© Reuters)
Joveljićev pogodak (© Reuters)

Dejan Joveljić gladan kao vuk: Veliki uspeh malog Volfzbergera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 22:49

Rekord Dinama iz Zagreba, Totenhem sa rezervistama do prvog mesta, prošao Makabi

Duplo bolji nego lane. Prošle godine u ovo doba zavšio je na dnu tabele, skupio pet bodova u konkurenciji Rome, Istanbul Bašakšehira i Borusije iz Menhengladbaha, mada se i tad videlo koliko Volfzberger ume da bude opasan. Potvrda da je napredovao, da je dvostruko jači nego u jesen 2019, stigla je na koncu Grupe K Lige Evrope, pošto je obezbedio proleće na međunarodnoj sceni.

Za istorijski uspeh malog austrijskog kluba postarao se Dejan Joveljić. Mladi srpski napadač postigao je krucijalni gol u završnom kolu protiv Fajenorda, izbacio Holanđane i Vukove pridružio Dinamu iz Zagreba koji se još pre sedam dana osiguran plasman u nokaut fazu.

Izabrane vesti

Joveljić je u 31. minutu ispratio dugu akciju saigrača, obeleženu mirnom pas igrom, sačekao ubacivanje Mateusa Tafernera i na drugoj stativi se samo poklonio, pokazujući da je u dobroj formi (strelac u dva vezana kola austrijske Bundeslige) i da je streptomicin za Fajenord. Pre mesec i po pečatirao je trijumf u Roterdamu (4:1), a ovog četvrtka bio čovek odluke. Volfzbergeru je bilo potrebno da ne izgubi, goste je samo trijumf vodio dalje, ali posle Joveljićevog pogotka sve je za domaćina – od 68. minuta igrao štoper Nemanja Rnić – postalo lakše. Treći put otkako postoji izašao je Volfzberger u Evropu i evo ga već u šesnaestini finala Lige Evrope.

U velikom stilu u narednu rundu otišao je Dinamo iz Zagreba. Ne samo što je osvojio grupu, već je oborio evropski rekord po broju minuta bez primljenog gola u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope. Na kraju ga je matirao CSKA (i to Hrvat, Kristijan Bistrović), ali ostaje podatak da su prethodno Dominik Livakovič (pet utakmica) i Danijel Zagorac (jedna) izdržali 524 minuta bez kapitulacije. Moskovski CSKA jeste položio oružje u Maksimiru već do kraja prvog poluvremena, ali je makar srušio tu tvrđavu Modrih.

Hrvatski prvak je u pobedi 3:1 postavio novi evropski rekord, kao tim čija mreža je ostala najduže netaknuta u grupj fazi UEFA takmičenja. Bar u formatu gde se igraju mečevi i kod kuće i na strani. U istoriji su ostalo ostvarenje Mančester junajteda iz sezone 2010/11 (482 minuta).

Od ostalih mečeva valja pomenuti da je u direktnom duelu za prvo mesto u Grupi J Totenhem u šarenom sastavu i pogocima Karlosa Vinisijusa i Đovanija Lo Selsa u drugom poluvremenu savladao Antverpen, pa će se na žrebu u ponedeljak naći u grupi nosilaca, dok je evropsko proleće osigurao Makabi iz Te Aviva (Aleksandar Pešić igrao 90 minuta) tako što je u sudaru sa Sivasom imao snažnjie živce.

LIGA EVROPE, ŠESTO KOLO

Grupa I

Makabi Tel Aviv – Sivas 1:0 (0:0)

/Saborit 66/

Viljareal – Karabag, otkazano

Grupa J

Totenhem – Antverpen 2:0 (0:0)

/Karlos Vinisijus 57, Lo Selso 71/

Ludogorec – LASK 1:3 (0:0)

/Manu 46 – Vajsinger 56, Rener 62, Madsen 67/

Grupa K

Dinamo Zagreb – CSKA 3:1 (2:0)

/Gvardiol 28, Oršić 41, Kasrati 75 – Bistrović 74/

Volfzberger – Fajenord 1:0 (1:0)

/Joveljić 31/



tagovi

Dejan JoveljićVolfzbergerFajenordLiga EvropeDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara