(©Starsport)
(©Starsport)

Dejan Stanković: Čeka nas istorijska sezona, jer titula vredi više miliona, a radimo na još dva pojačanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 18:39

„Bićemo u top formi u avgustu“, kaže trener Zvezde

Takva je sudbina šampiona: samo što je proslavio titulu, mora da je stavi ad akta i počne sa pripremama za odbranu trofeja.

A, trener Crvene zvezde Dejan Stanković već od prozivke počeo je da oštri pulene, sa kojima večeras kreće put Zlatibora, rečima da je predstojeće fudbalsko prvenstvo Srbije – istorijsko.

Izabrane vesti

I jeste, jer će prvak države igrati u jesen 2023. godine u grupi Lige šampiona. Direktno, bez ijednog kola kvalifikacija. I u klupsku kasu će mu se sliti više od 20.000.000 evra. Zato će „prštati“ sve na terenima Superlige i u narednoj sezoni, još više nego u prethodnoj u kojoj je prvak odlučen u poslednjem kolu.

„U Crvenoj zvezdi moramo brzo da arhiviramo uspehe jer su ciljevi uvek veliki. Dužnost nam je da i narednu sezonu završimo na što lepši način, kao što je bilo i ove. Zvezda ne može da bira i da neko takmičenje stavi po strani, tako da smo ove sezone spremni za to“, rekao je Stanković na početku priprema.

I naglasio značaj šampionske titule u predstojećoj takmičarskoj godini.

„Istorijska sezona za naš fudbal. Prvi put da titula ima vrednost više miliona jer garantuje plasman u Ligu šampiona. Ulog je veliki i želimo da budemo pravi“.

Crvena zvezda je do sada dovela Kingsa Kangvu, vezistu iz ruskog Arsenala, ali tu se spisak pojačanja ne završava.

„Doveden je Kangva i radimo na još jednom ili dva pojačanja. Imamo odličan roster, igrače koji su izneli veliki teret i napravili odličan rezultat. Vratili su se Lučić i Mustafa, tu je Bogdanović, dva golmana su priključena. Motika, Đurić, Leković i Stanković su sa reprezentacijom i želim im da budu što duže. Ben, Borjan, Kangva i Kanga nam se priključuju u Sloveniji“.

Zvezdu će gotovo sigurno napustiti u narednim danima desni bek Milan Gajić.

Gajiću je istekao ugovor i na upravi je da li će ostati. Ima odličan period iza sebe i ne zavisi od mene. Pićini je dobio nešto duži odmor i uskoro će nam se priključiti“.

Probaće Zvezda ove sezone da se izbori kroz kvalifikacije do mesta u Ligi šampiona, ali do tih mečeva će imati dovoljno vremena da se uigra.

Provere gledamo da budu po gradaciji sve teže. Imamo četiri prijateljske utakmice, a potom još četiri prvestvene pre kvalifikacija za Evropu. Trebalo bi da budemo u top formi u avgustu“, istakao je Dejan Stanković, trener Zvezde.


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara