Aleksandar Dragović i Dejan Satnković (Star sport)
Aleksandar Dragović i Dejan Satnković (Star sport)

Dejan Stanković i Aleksandar Dragović: Čin treći

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 16:57

Bivši trener Zvezde želi sadašnjeg kapitena

Imali su plodonosnu saradnju Dejan Stanković i Aleksandar Dragović u Crvenoj zvezdi, želeli su da je nastave i u Sampdoriji, a mogli bi da opet ujedine snage u Mađarskoj.

Stanković želi Zvezdinog kapitena u Ferencvarošu već od ove zime, javljaju austrijski mediji.

Izabrane vesti

Dragovićev ugovor na Marakani traje do leta, a generalni direktor Zvezdan Terzić je pre nekoliko dana poručio da kapiten sigurno ostaje u Zvezdi i da ne može da ide pre isteka saradnje.

Još od prošle zime traje neizvesnost oko Dragovićeve budućnosti u Crvenoj zvezdi. Tada je je bio blizu selidbe u Sampdoriju ali je Crvena zvezda stavila veto na njegov odlazak i promovisala ga u kapitena za ovu sezonu. Bivši austrijski reprezentativac je zaigrao u Ligi šampiona sa crveno-belima i bio jedan od oslonaca tima Baraka Bahara.

Došao je u Zvezdu u leto 2021. kada je imao bogatije ponude drugih klubova i napravio gest za pamćenje. Vrlo brzo je igrama i odnosom prema dresu postao jedan od miljenika navijača. Na terenu je bio jedan od najboljih, komandovao odbranom, a uz njega je stasao i Strahinja Eraković. Ipak, u jednom trenutku je bilo evidentno da je došlo do zasićenja i zato je Dragović prošle zime poželeo da se priključi Stankoviću u Đenovi.

Njihove veze sežu još i pre saradnje u Zvezdi. Prema pisanju austrijskih medija, Stanković je bio ključni čovek za Dragovićev dolazak na Marakanu. Dragović je ponikao u Austriji iz Beča u kojoj je jedno vreme igrao sa Milenkom Aćimovićem, Stankovićevim šurakom. Aćimović je bio jedan od Dragovićevih uzora i čovek kojeg jako poštuje pa je i to pomoglo Stankoviću da ubedi sjajnog štopera u prelazak na Marakanu.

Dragović nikada nije krio da mu je pored Crvene zvezde dečački san da završi karijeru u ljubičastom dresu Austrije. Bečki klub od osvajanja titule 2013. godine prolazi kroz komplikovanu situaciju, imao je finansijske probleme i daleko je od borbe za trofeje. Trenutno je osmoplasirani u prvenstvu. Dragović je zajedno sa Davidom Alabom pomagao klub finansijski i nije krio planove da mu pomogne i na terenu u dogledno vreme. 

Lokalni mediji pišu da mu je Austrija već dostavila ponudu za ovu zimu, sačekala bi ga raširenih ruku i sledećeg leta ali ulazak Ferencvaroša u trku bi mogao da promeni situaciju. Mađarski velikan vodi žestoku trku za nacionalnu titulu sa Pakšom iza kojeg je završio jesenji deo sezone. Na proleće ga očekuje i plej-ofa za Ligu konferencije protiv Olimpijakosa.

Reč je o najvećem mađarskom klubu u kojem bi Dragovića sačekao sličan abijent kao u Zvezdi. Navijačka armija i konstantan pritisak jer se samo pobede računaju. Takođe, finansijski bi Fradi mogao da ponudi mnogo bolje uslove Dragoviću od Austrije. Inače, Stankovićev tim je prava legija stranaca sa 20 inostranih fudbalera iz 15 različitih zemalja ali očekuju se promene u igračkom kadru u zimskom prelaznom roku. Stanković je tražio od kluba pojačanja i Dragovićevo ime se našlo na pri vrhu liste želja.



tagovi

FerencvarošDejan StankovićAleksandar DragovićZimski prelazni rok 2024Austrija Beč

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara