Dejan Stanković (©FK Starsport)
Dejan Stanković (©FK Starsport)

Dejan Stanković: Timom bez pojačanja zadovoljan 80 odsto, reagovaću ako vidim da neko nije gladan

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.07.20. | 13:56

Zvezdinog šefa struke ne brine to što napadači ne postižu golove, niti to što prelazni rok, kao i širom Evrope, za sada sporo teče

Bilo je svetlih i radosnih trenutaka, ali od kada je seo na klupu srpskog šampiona Dejan Stanković, kao dete kluba, spoznao je i značenje stihova navijača Crvene zvezde o velikim brigama i problemima. Ne, ne radi se o porazu u polufinalu kupa od večitog rivala, već o činjenici da mladi stručnjak mora da se služi trikovima, da u rad unese i malu dozu improvizije kako bi što bolje pripremio za tim u neobičnim usovima tokom pandemije virusa korona.

Pripremni period nikada nije bio kraći, evropske kvalifikacije su iza ugla, standardi navijača su podignuti posle istorijske epohe Vladana Milojevića, najuspešnijeg Zvezdinog trenera od 1991. godine do danas. Nije u lakoj situaciji bivši član Intera i Lacija, ali on čvrsto veruje da će uspeti.

Izabrane vesti

 Iza Crvene zvede je najteži deo priprema, dve provere protiv IMT-a i Metalca, javnost očekuje da će srpski šampion dobiti još pojačanja. Dovoljno da Dejan Stanković pretrese sve teme u Sportskoj Pazovi, zdanju FSS gde će crveno-beli obaviti poslednji deo priprema.

Za početak Stanković ne brine zbog loše forme napadača i trenutnog stanja tima.

Ne zabrinjava me, ako neko ne ode ostaje naš član. Tako ćemo se ponašati prema svakom igraču. Ko god je na treningu, konkurisaće se za mesto u timu. Znam šta smo uradili i šta radimo od 11. jula. Mene ne brine, da li ćemo spektakularno izgledati na terenu protiv Napretka. Svaki trening je maksimalan, briljantan. Bitno je da se sprovodi ono što radimo na treningu. Ja to vidim da se radi. Ko neće – ne mora da vidi. Dogovor je da polako hvatamo formu. Nije mi bitno da li će to biti lepo za oku. I ponavljam, nećemo takvi biti protiv Napretka“, rekao je na početku Dejan Stanković.

Navijači Crvene zvezde su jasni. Hoće novi izlazak u Evropu. Teško je to breme za novog trenera. Liga šampiona je opsesija, ali...

Zvezda ne bira, ne možeš da kažeš igraću Ligu Evrope. Ideš po maksimum. Radimo i težimo ka tome. Mnogo stvari mora da se tu posloži. Forma, sreća, žreb, gde ćemo igrati. Ranije je sreća bila ozbiljan faktor u nekim utakmicama. Ja priželjkujem 10 posto te sreće“.

Prelazni rok je do sada prošao tiho na Marakani. Istina, došli su Srđan Spiridonović i kao najveće pojačanje Aleksandar Katai. Levog beka Crvena zvezda neće tražiti.

Ako smo vratili Hajdina, nije logično da tražimo levog beka.Ovde su zahtevi drugačiji, on mora da se izbori za status. Biće prelazni rok dugačak. Imamo jasnu sliku i jasnu priču. Radimo sve planski, tek je počeo prelazni rok. U Italiji je sve mirno, čujem se sa Sinišom i još nekim prijateljima. Normalno je i ovde da bude zatišije“.

Napadač Anderson?

Imamo igrače na koje računamo, to su Zvezdini igrači“, odmahuje rukom Stanković.

Usledilo je konkretno pitanje o tome da li bi mladi trener bio zadovoljan kadrom koji trenutno ima na raspolaganju?

Da, bio bih zadovoljan... Da, delimično. Bio bih zadovoljan 80 odsto. To vam kažem, jer sam pošten“.

Znake ozbiljnog napretka u formi pokazao je Seku Sanogo. Čak i nagovestio da bi posle povrede mogao da bude onaj igrač koji će biti jedan od nosilaca u kvalifikacijama.

Sanogo je ozbiljno pojačanje. Znam da sam dobijao kritike što ga nisam stavljao ranije. On izgleda ozbiljno, ozbiljno trenira. Nedostajao mu je ritam utakmica. On dobro stoji na terenu, lider je. Zvezdi su potrebni takvi igrači“.

Postoji mišljenje u javnosti da je aktuelni tim Crvene zvezde prezasićen uspesima i da bi ta mišolovka mogla da sačeka Dejana Stankovića. Kao Rafu Beniteza posle Murinjove ere u Interu.

Dve različite stvari. Mnogo radimo na tome, jer sam ja gladan. Gledam da to prenesem na igrače. Ako budem osetio da je neko prezasićen i da nema motiv, budi uveren da ću reagovati. Neki porazi su nam dobro došli da se resetujemo. Ali teško je bilo da imaš kontunitet u uslovima kad je igralo više od 20 igrača“, odgovara Stanković.

Za kraj, o novajlijama Spiridonoviću i Kataiju...

Znate njegove kvalitete, on ima strašnu viziju fudbala. Katai može da iznanadi saigrači loptama koje deli. Spridinović je interesantan. Hitar, brz, koristi obe noge“, završio je Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara