Dejli Blind (©Reuters)
Dejli Blind (©Reuters)

Dejli Blind skrenuo levo kod Antverpena i završio u Bajernu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 10:08

Holandski defanzivac potpisuje do kraja sezone

Ogromno iznenađenje na startu prelaznog roka - Dejli Blind karijeru nastavlja u minhenskom Bajernu!

Holandski reprezentativac bio je viđen kao veliko pojačanje Antverpena gde ga je čekao Mark Overmars, od Ajaksa je krajem prošle godine dobio čiste papire, a on je dobio šansu da zaigra u jednom od najvećih klubova na planeti.

Izabrane vesti

Ugledni holandski list Telegraf ovog jutra piše da je Blind uhvaćen na aerodromu u Minhenu, a dobro obavešteni izvori tvrde da je stigao na preglede i potpisivanje ugovora sa dugogodišnjim vladarom nemačkog fudbala.

20. januar, 20.30: (4,00) Lajpcig (3,60) Bajern (1,90)

Prema trenutnim informacijama, on će staviti paraf na ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produžetka na još godinu dana. On će sa ekipom otputovati na trening kamp, odnosno mini-pripreme kako bi što spremniji dočekao nastavak sezone u Bundesligi koja ponovo startuje 20. januara.

Čovek koji stoji iza gotovo senzacionalnog transfera je agent Kes Vos, čovek koji je pre neki dan odveo Kodija Gakpa u Liverpul. On, naime, ima odlične poslovne odnose sa sportskim direktorom minhenskog giganta Hasanom Salihamidžićem, što je na kraju uticalo da Blind promeni kurs.

Razlog zašto se Bajern odlučio na ovakav korak prilično je jasan. Tokom Mundijala u Kataru Lukas Ernandez je doživeo najtežu sportsku povredu, odnosno kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta, zbog čega ga neće biti najverovatnije do septembra. Blind može da pokrije pozicije levog beka i pre svega štopera, na kojoj najčešće igra poslednjih godina.

Posle Ajaksa i Mančester Junajteda, prelazak u Bajern biće kruna karijere za čoveka koji je odigrao 99 utakmica u dresu Holandije.


tagovi

Dejli BlindZimski prelazni rok 2023Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara