Artur Kabral (©Reuters)
Artur Kabral (©Reuters)

Deko aminovao, Barselona ušla u pregovore oko Kabrala

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 19:50

Napadač Bazela prvi pik Katalonaca za januarski prelazni rok, cena između 15 i 20 miliona evra

Povratak Danija Alvesa zvanično je prvi transfer Ćavija od kada je nekadašnji kapiten Barselone angažovan za trenera. Drugi bi mogao da bude takođe Brazilac, ali dosta mlađi, 23-godišnji Artur Kabral.

Napadač Bazela već neko vreme pominje se kao prvi pik za predstojeći zimski prelazni rok, a katalonski Sport piše da su pregovori dva kluba već započeti.

Izabrane vesti

Navodno, Kabral je oduševljen mogućnošću da zaigra na Kamp Nou, pa je ostalo još da se dve strane dogovore oko obeštećenja. Ugovor mladog Brazilca ističe leta 2023, tako da je ova zima poslednja prilika da Bazel diktira uslove, jer od leta ulazi u poslednju godinu ugovora i onda će igrač biti u poziciji da uslovljava.

Sport piše da je trenutno za transfer potrebno između 15 i 20 miliona evra.

Kabral je sjajnim igrama u Bazelu privukao i pažnju selektora Brazila, Titea, koji ga zvao u reprezentaciju za oktobarske duele kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali ga nije uvodio u igru. U novembru je poziv izostao, međutim, 23 gola i osam asistencija u 24 nastupa za Bazel ove sezone nagoveštavaju da će u budućnosti imati važnu ulogu u nacionalnom timu. Posebno ako zaigra za Barselonu...

Mladi napadač je u Evropu stigao 2019. godine iz Palmeirasa. Prvo na pozajmicu, a potom ga je Bazel kupio za 6.000.000 evra. Značajno manje nego što danas vredi.

Zeleno svetlo za njegov dolazak u Barselonu dao je čuveni ofanzivni vezista Katalonaca, Portugalac Deko, koji od nedavno radi kao šef skauting službe Blaugrane. Pritom, čim Sport biranim rečima piše o Kabralovim kvalitetima, jasno je da se nešto "kuva".

"Mladi fudbaler koji želi da osvoji svet mogao bi da eksplodira na Kamp Nou. Istovremeno, može da doprinese od prvog minuta dolaska. Razume pozicionu, ali i tečnu igru koju Ćavi propagira. Finansijski, njegova plata bila bi u granicama planiranog budžeta", navodi se u tekstu o započetoj "Operaciji Kabral" u Barseloni.


tagovi

ĆaviDekoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara