Tikinjo Soares (©Reuters)
Tikinjo Soares (©Reuters)

Deko odveo Tikinja u Kinu, Portu 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 18:54

Brazilcu neto plata od 3.000.000 evra

Nastavlja se osipanje šampionskog tima Porta. Posle Fabija Silve pred odlaskom sa stadiona Dragao je i Tikinjo Soares. 

Brazilski napadač na pragu je transfera u Kinu, odnosno Tjenžen Tedu. O ovom transferu se šuška već neko vreme, a poslednjih sati Soaresov agent i legendarni fudbaler Porta Deko preuzeo je stvari u svoje ruke i završio dobar posao za sve tri strane. Naime, Portu će ići obeštećenje između osam i deset miliona evra, što i nije tako loše s obzirom da je Tikinjo u poslednjoj godini ugovora. Brazilac će na novoj adresi dobiti neto platu od 3.000.000 evra godišnje, što možda nije previše, ali ni kineski klubovi se više ne rasipaju kao što je to bio slučaj pre nekoliko godina, kada nisu štedeli novac za pojačanja...

Izabrane vesti

Abola, na primer, tvrdi da je ta plata od tri miliona evra "daleko više" od onoga što dobija u Portu, pa samo možemo da pretpostavimo za koji je novac Tikinjo Soares igrao na Dragau. Porto se već obezbedio za slučaj Soaresovog odlaska, pa je angažovao dvojicu napadača – Medija Taremija iz Rio Avea i Evanilsona iz Tombensea za 7.500.000 evra. Doduše, Porto je već ostao bez talentovanog tinejdžera Fabija Silve, koji je klubu od Vulvsa doneo zaradu od 40.000.000 evra!

Posle Tikinja Soaresa na izlaznim vratima Dragaa mogao bi da bude i Hesus Korona, koga Đulen Lopetegi jako želi u Sevilji. Ipak, pre nego što Tikinjo i Korona odu, očekuje se da obojica budu u sastavu za meč sa Bragom u subotu uveče. 



tagovi

Tikinjo SoarešLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara