Deko (©AFP)
Deko (©AFP)

Deko podigao Katalonce na noge: Barsin direktor na ručku sa Halandovim agentom

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 10:07

Španija ovih dana česta destinacija menadžera iz samog fudbalskog krema

Aktuelna polusezona je u Barseloni određena kao tranzicioni period. Ćavijeva najava odlaska po završetku takmičarske godine, kao i osam bodova zaostatka u odnosu na Real u šampionskoj trci, primorali su Katalonce da ka letu gledaju kroz prizmu neminovnih promena.

Dani reorganizacije privukli su pažnju javnosti, ali i superagenata koji su u predstojećim promenama ugledali šansu da uzmu učešće i udeo.

Izabrane vesti

Poslednja u nizu osoba iz samog fudbalskog vrha viđena u društvu Barseloninih predstavnika je Rafaela Pimenta, predstavnica Erlinga Halanda, koja se u sredu sastala sa Dekom. Tročasovni ručak sportskog direktora Barselone i agenta jednog od najboljih napadača današnjice izazvao je ogromno interesovanje sportske javnosti, te je u Kataloniji ponovo počelo da se govori o snovima Đoana Laporte da u svom timu vidi Norvežanina. Iako predsednik Barselone niada nije skrivao činjenicu da veoma ceni napadača Sitija, praktilčno nerealno zvuči da je špic Sitija bio tema razgovora.

Imajući u vidu da nekadašnja saradnica pokojnog Mina Rajoleb pored Halanda, predstavlja niz fudbalskih asova poput Matjisa de Lihta, Nusaira Mazrauija i Marka Veratija, znatno su veće šanse da je tema razgovora bio neko od pristupačnijih igrača u odnosu na centarfora šampiona Evrope i Premijer lige.

Iznenađenje čak ne bi bilo ni da je Pimenta u društvu Maksvela stigla u Barselonu kako bi ponudila eventualno rešenje za Ćavijevu zamenu s obzirom na to da je upravo novi šef stručnog štaba bio nedavna tema sastanka Katalonaca sa još jednim od superagenata.

Pre tri dana, fudbalskim svetom je odjeknula vest da je gost Barselone na susretu sa Hetafeom bio Pini Zahavi, izraelski menadžer i dugogodišnji prijatelj predsednika Katalonaca Đoana Laporte.

Dolazak 81-godišnjaka iz Londona na Monžuik je raspirio znatiželju i inicirao priče o eventualnim pregovorima oko Hans-Ditera Flika, stratega čije interese zastupa Zahavi, a koji se navodi kao potencijalna zamena za Ćavija. Ipak, tema sastanka ostala je nepoznata, kao i u slučaju razgovora Deka sa Pimentom, te se može samo naslutiti da rukovodstvo kluba predano radi na pronalsaku rešenja na gorućim pozicijama pred narednu sezonu.


tagovi

BarselonaDekoRafaela PimentaMatijs de LihtNusair MazrauiMarko Verati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara