Dušan Vlahovičć (Reuters)
Dušan Vlahovičć (Reuters)

Del Pjero o Vlahoviću: Rasni centarfor, imao je samo tu opciju! Kapelo: Bolji od Lukakua

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 10:00

Legende italijanskog fudbala oduševljene srpskim napadačem

Sa 22 godine i 25 dana, Dušan Vlahović je postao drugi najmlađi igrač u istoriji Juventusa koji je dao gol na debiju u Ligi šampiona. Rekord je ostao u vlasništvu legendarnog Alesandra del Pjera koji je gol na debiju u elitnom takmičenju postigao sa 20 godina i 308 dana.

Čuveni Pinturikio od Vlahovićevog dolaska u Torino, biranim rečima priča o srpskom napadaču i motiviše ga da bude još bolji. Klupski rekord je ostao u njegovom vlasništvu ali ne vidi neku veliku satisfakciju u tome.

Izabrane vesti

Rekordi su tu da bi se rušili. Ako ne ovoga puta, onda nekog sledećeg. Jednog dana će svi moji rekordi biti srušeni. Postoje istorijski momenti u kojima se to dešava”.

Kada su Vlahovića posle utakmice pitali o poređenjima sa Del Pjerom, odgovorio je da nema potrebe za tim uz sav respekt prema legendarnoj “desetki”. Del Pjero podržava takav način razmišljanja.

“On je u pravu kada kaže da nema potrebe da ga porede sa bilo kim. Ne treba da ga porede ni sa mnom, ni sa bilo kim drugim. Svaki igrač treba da ima svoj put, a Vlahovićev je do sada jako dobar i nadam se da će biti sve bolji i bolji”.

Oduševljen je čuveni Italijan Vlahovićevom reakcijom kod gola. Do detalja je analizirao poteze srpskog napadača.

“To je gol rasnog centarfora. Danilo je poslao vertikalnu loptu idealnu za Vlahovića koji sjajno napada prostor. A Viljareal se nije snašao u tom napadanju prostora. Vlahović je realizovao napad u maniru klasnog napadača. Primio je loptu spolja jer bi u svakom drugom slučaju bio blokiran. Raul Albiol mu je bio blizu ali je Vlahović iskoristio prednost u odnosu na štopera koji je hteo da zatvori šut u bliži ugao i ostavio mu dalji. Vlahović je već znao gde je gol i nije ni morao da podigne glavu i da pogleda. Reagovao je desnom nogom i ukrao golmanu vreme da se namesti”.

Bivši kapiten Juventusa hvali i Vlahovićevu požrtvovanost u igri i želju da služi timskim ciljevima.

“Vlahović je odigrao sjajnu utakmicu. Mnogo se žrtvovao za ekipu, pogotovo u drugom poluvremenu koje je bilo teško za Juventus”.

Još jedan član Del Pjerovog Juventusa, Alesio Takinardi je pohvalio srpskog napadača.

“Odigrao je Juve dobro prvo poluvreme ali je u drugom primio gol koji ne sme da se primi. Viljareal me nije impresionirao, Juve može da prođe dalje. Vlahović? Dobio je malo lopti… Izvanredan je. Garantuje gol ili dva po meču”, rekao je legendarni vezista.

A jedan od najvećih Vlahovićevih poštovalaca u Italiji je i veliki Fabio Kapelo. Mitski trener, tradicionalno škrt na pohvalama, već dugo ne štedi komplimente na račun srpskog napadača.

“Vlahović je dokazao da je igrač velikog karaktera. Sudija je prespavao neke momente u utakmici i zaboravio da nekoliko puta svirne u korist Vlahovića. Ono što volim kod njega je njegov stav i želja da svim silama pomogne saigračima. U derbiju protiv Torina nije bio dobar ali moramo reći da je bio sjajno čuvan od strane sjajnog čuvara koji mu nije dozvolio mnogo trčanja. Možda je protiv Torina bio i malo umoran. Mislim da ga ove velike utakmice inspirišu".

Čuveni Don Fabio je uporedio Vlahovića sa Romeluom Lukakuom.

“Vlahović nema brzinu i snagu Lukakua, ali je tehnički mnogo jači napadač”.

Ono čime Kapelo nije zadovoljan su igra Juventusa i postavka Maksa Alegrija.

“Utakmica se okrenula onoga trenutka kada je Juventus dopustio Viljarealu da mu dođe pred kazneni prostor, da mu ostavi tri metra prostora i vreme da razmišlja šta će sa loptom. Španci su mogli da igraju sa lakoćom i da kombinuju pa smo videli razočaravajući Juventus. U drugom poluvremenu je Juventus igrao veoma malo i lopta je češće bila u posedu protivnika”, rekao je Kapelo.

Vlahovića je nahvalio i bivši Juventusov vezista Masimo Mauro.

"Postigao je arogantan gol! Bila je to jako teška lopta i u 99,99 odsto slučajeva bi defanzivac izblokirao. A onda je on "slabijom", kontra nogom izvukao šut niotkuda. U deliću sekunda je pokazao lepotu fudbala. Magično! Vlahović je dokazao da ako mu dodate loptu blizu šesnaesterca, on zna šta će da uradi sa njom", rekao je Mauro.


tagovi

Fabio KapeloAlesio TakinardiAlesandro Del PjeroDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara