Delf na pragu Evertona

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 22:55

Karamele završavaju transfer u narednih 48 sati

Otkup ugovora Andrea Silve samo je otvorio front za Everton ovog leta, a prvi igrač koji će zaista sleteti kao novajlija na Gudison Park biće - Fabijan Delf.

Dugogodišnji džoker Pepa Gvardiole i neko ko je bez pogovora ispunjavao sve zadatke u dresu Sitija na terenu trebalo bi u narednih 48 časova da zaduži opremu Karamela, čemu će prethoditi medicinski pregledi i sređivanje papirologije. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - petak, 12. jul

Prema informacijama Skaj Sporta Delfa u Evertonu čeka višegodišnji ugovor, a transfer bi trebalo da bude završen u regionu između 9.000.000 i 12.000.000 evra. Delf na Gudison Park stiže po izričitom zahtevu trenera Marka Silve, a na odobrenje sportskog direktora Marsela Brandsa jer veruju da bi Delf trebalo da svojim iskustvom i liderskim karakterom unese stabilnost u vezni red tima. Silva i Brands su, navodno, dugo tražili mlađeg vezistu čije vreme tek dolazi, ali kada se Delfovo ime našlo na tržištu nisu previše oklevali. 

Engleski reprezentativac ušao je u poslednju godinu ugovora sa Sitijem, a kako još nije dobio ponudu za produžetak saradnje izvesno je da će karijeru nastaviti u komšijskom Liverpulu. Razlog tome je i što je Mančester Siti nedavno kupio Rodrija iz Atletika za 70.000.000 evra, zbog čega je njegova vrednost u timu opala, a kako se Aleksandar Zinčenko dobro pokazao na levom beku, te da se Benžaman Mendi oporavlja od povrede i da je u tim nedavno stigao i Anhelino iz PSV, za Delfa nema previše prostora u sistemu. 

Everton će u narednom periodu gledati kako da proda određeni broj igrača i doda napadača u tim. Želja je bio Dijego Kosta, ali izgleda da će španski reprezentativac u Vulvse.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara