Logo UEFA (©Reuters)
Logo UEFA (©Reuters)

Demant iz UEFA, EP ostaje u 12 gradova

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 17:56

Neće se igrati samo u Rusiji

Mnogo problema ima UEFA sa predstojećim Evropskim prvenstvom. Da je bilo sve normalno, ono bi već bilo „minulo“ EP, jer je trebalo da se igra u junu, ali je zbog korone pomereno za sledeće leto.

Suluda ideja prethodne UEFA vrhuške da se umesto jedne ili dve zemlje, utakmice igraju u 12 gradova širom kontinenta sada dolazi na naplatu, jer svaka država ima svoja pravila i restrikcije vezane za koronu, koja ponovo divlja širom Starog kontinenta. I sve će to na leto morati da se utanači da bi utakmice mogle da se igraju prema planu i programu.

Izabrane vesti

Pariški list Parizijen je objavio da UEFA razmatra ideju da promeni program EP i da se kompletno igra u Rusiji, koja ima najbolju infrastrukturu, ostalu od poslednjeg Mundijala, ali i rigoroznu kontrolu oko korone.

Međutim, stigao je danas iz Niona demant da će se bilo šta promeniti što se tiče prvenstva Evrope.

UEFA planira da održi Evropsko prvenstvo u formatu i na terenima koji su potvrđeni ranije ove godine i tesno sarađuje sa svim gradovima na pripremi. Zbog nepredvidive situacije sa Kovidom, prerano je odlučiti da li će se utakmice u junu i julu igrati sa navijačima. UEFA čini napor da se EP igra u svih 12 gradova i sa fanovima na tribinama“, stoji u saopštenju iz Evropske kuće fudbala.

Gradovi domaćini šampionata kontinenta su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

Ukoliko se reprezentacija Srbije plasira na EP, igrala bi mečeve grupen faze u Glazovu (dva) i Londonu (jedan).


tagovi

UEFAEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara