Dembele (©Reuters)
Dembele (©Reuters)

Dembele proglašen za glavnog krivca u Barseloni! Sumnja se da iza svega stoji Juventus

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 09:48

Brzonogi Francuz izgleda svesno čeka kraj ove sezone, iako Kuman ne računa na njega

Ronald Kuman je tokom čitavog leta insistirao na dovođenju Memfisa Depaja u Barselonu. Na kraju ga je imao na tacni za obeštećenje od 8.000.000 evra, ali je sve propalo zbog Usmana Dembelea. Francuz je imao mogućnost prelaska u Mančester junajted, gde bi imao prostora da se nađe u glavnoj ulozi, ali je odbio produžetak novog ugovora koji mu ističe na leto 2022. godine, pa je samim tim propala i mogućnost odlaska na pozajmicu. Barselona jednostavno nije želela da dozvoli da igrač bude pozajmljen, pa da se vrati na godinu dana pred istek ugovora kada će mu cena biti prepolovljena.

Kuman je Dembelea već gurnuo u drugi plan jer je odmah bilo jasno da Depajov dolazak zavisi upravo od Francuza. Od starta sezone je pružao šanse Pedriju i Trinkau, čime je stavio Dembeleu do znanja da ga ne smatra neophodnim u timu. Kako piše Mundo deportivo, sumnja se da brzonogo francusko krilo uveliko traži klub za sledeću godinu, jer je rešio da ne produži saradnju sa Barselonom. Onda bi u igru mogli da uđu drugi klubovi, među kojima se pominje i Juventus, koji dobro znaju kako se završavaju poslovi kada igrač ulazi u poslednju godinu ugovora. Stara dama je bila spremna da izvrši razmenu igrča i na Nou Kamp pošalje Daglasa Kostu, ali je Brazilac na kraju prešao u Bajern na pozajmicu.

Izabrane vesti

Ostaje da se vidi da li je moguće popraviti odnose između Dembelea i Kumana do januara, čime bi se došlo do opcije da 23-godišnji fudbaler potpiše novi ugovor na Nou Kampu. Ako ne bude tako, ovo će biti upamćeno kao jedna od najlošijih investicija Barselone u novijoj istoriji. Dembele je došao iz Dortmunda u avgustu 2017. godine za obeštećenje od 130.000.000 evra, a za tri sezone odigrao 74 utakmice i postigao 19 golova. Ipak, nije uspeo da se izbori za važnu ulogu u timu, a dosta problema su mu stvarale i povrede.


tagovi

Usman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara