Migel Borha (©Reuters)
Migel Borha (©Reuters)

Demikelis čuva adute za Superklasiko: River sa šarenom postavom na Florensio Soli

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.09.23. | 23:03

Milioneri i pored toga favoriti na gostovanju Banfildu u okviru 6. kola Grupe Liga kupa Argentine

Šampion ovogodišnjeg izdanja argentinske Profesionalne lige River Plejt noćas (02.00) će da gostuje ekipi Banfilda na stadionu Florensio Sola u južnoj zoni Buenos Ajresa, u sklopu šestog kola Grupe A Liga kupa. Milioneri na ovaj duel stižu sa ciljem da prvi put od početka druge faze argentinskog šampionata pobedi kao gosti, dok Zelena bušilica želi da se vrati na pobednički kolosek posle dva uzastopna poraza.

River Plejt, kao što je ranije pomenuto, pojavljuje se u klasifikacionoj zoni, na trećem mestu. Tim ima samo bod manje od Argentinos Juniorsa i Independijentea, koji su ispred na tabeli, ali i tri boda manje od vodećeg Urakana, koji je meč šestog kola odigrao prethodne noći, savladavši na svom terenu Velez Sarsfild rezultatom 3:0.

Izabrane vesti

Posle nestabilnog starta, sa dva poraza u prva tri meča, ekipa se vratila u normalu, pobedivši u poslednja dva nastupa u takmičenju. Tokom ovog perioda, savladani su Arsenal Sarandi kod kuće sa 3:1, a u poslednjem meču, takođe kao domaći tim, River je bio bolji od Atletiko Tukumana minimalnim rezultatom uz pogodak Solomona Rondona koji je postignut tek u četvrtom minutu nadoknade. Na taj način Milioneri su pobedili u drugoj uzastopnoj utakmici i produžili rekord neporaženosti na svom terenu na 18 utakmica. Očekivano, River Plejt je bio dominantan na meču, došao je do 75% poseda lopte, 25 šuteva i rezultat sigurno nije bio veran realnosti.

Za ovu obavezu, trener Martin Demikelis će ostaviti po strani neke od standardnih prvotimaca kako bi ih fizički sačuvao za Superklasiko protiv Boke Juniors na Bombonjeri, a koji je na programu sledećeg vikenda. U principu, Rodrigo Alijendro bi se vratio da zameni Enca Pereza, koji je u duelu protiv Atletiko Tukumana, prema rečima trenera „preopteretio butne mišiće” i ne bi trebalo da bude starter u poseti Banfildu. Isto bi moglo da se desi i sa Urugvajcem Nikolasom de la Kruzom, koji se nedavno vratio sa južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, i nije imao fizičkog predaha. Njegovo mesto bi zauzeo Matijas Kraneviter.

02.00: (3,80) Banfild (3,30) River Plejt (1,93)

Iako će Franko Armani ostati zadužen za brigu o svom golu, odbrana je jedan od najslabijih sektora Milonera i imaće nekoliko modifikacija. U principu, Enco Dijaz bi se vratio umesto Miltona Kaska kako bi zauzeo poziciju levog beka, a Leandro Gonzales Pirez, koji se pre nekoliko dana oporavio od metatarsalgije koja ga je izbacila sa terena na mesec dana, pridružio bi se timu da zameni Ramira Funesa Morija u centralnoj odbrani. U međuvremenu, Paulo Diaz bi ostao u početnih 11 zajedno sa Santjagom Simonom.

Dalje, u ofanzivnom sektoru, Fakundo Kolidio naći će se u liniji sa Manuelom Lanzinijem i Ezekjelom Barkom. Iako je Salomon Rondon Riveru doneo pobedu prošlog četvrtka na Monumentalu, najistureniji u formaciji će i dalje biti Kolumbijac Migel Anhel Borha. Kao živopisna činjenica, tim će debitovati u novom rezervnom dresu, koji je pušten u prodaju prošlog petka.

Sa druge strane, tim sa juga provincije Buenos Ajres je kao gost u proteklom kolu izgubio od Barakas Sentrala sa 1:0 i tako pretrpeo drugi poraz u nizu u LPF kupu, pošto je izgubio i od Argentinos Juniorsa. Bez trenera Hulija Sezara Falkionija, koji je razrešen dužnosti po završetku prošlog meča, tim će tražiti pobedu kako bi poboljšao trenutni plasman u borbi za postojanost.

Banfild se nalazi na devetom mestu sa šest bodova, duplo manje od lidera Urakana, a tri manje od četvrtog mesta, i Rivera, koji se pojavljuje u zoni plasmana za završni deo turnira. Tim iz južnog Ajresa, koji nije imao dobre rezultate za nacionalno prvenstvo u prvoj polovini godine, počinje da se vraća u svoju tmurnu realnost, izgubivši poslednja dva meča. U prvom od njih, na svom terenu, pretrpeli su minimalan poraz od Argentinos Juniorsa, a istim rezultatom izgubili su u gostima od Barakasa u prošlom kolu.

Posle gola Domingeza Ansorene u 30. minutu, Banfild je morao da odigra ofanzivniju utakmicu, ali ih ove sezone ne karakteriše takav stil igre. U stvari, tim je postigao samo četiri gola u četiri utakmice, uz četiri primljena. Njihove igre su generalno veoma pragmatične i imaju niske rezultate. Čak i kao domaći tim protiv River Plejta, tendencija je da gostujući tim dominira akcijama na utakmici, bilo da je u posedu lopte i obim udaraca, zbog ove karakteristike igre domaćeg tima.

Banfild i River Plejt su se ove sezone već jednom sastajali, takođe na stadionu Florensio Sola, a tom prilikom, gostujući tim slavio je sa 4:1. Poslednja pobeda Bušilica pred svojom publikom, izvojevana je pre nešto više od dve godine, minimalnim rezultatom i golom Huana Pabla Alvareza.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 6. KOLO

Subota

Himnasija LP - Rosario 2:1 (1:1)

Taragona 44, 55 - Kervera 21//

Boka Juniors - Lanus 1:1 (1:0)

/Dženson 34 - Diaz 53/

Nedelja

Sentral Kordoba - Defensa i Hustisija 2:1 (2:0)

/Rodrigez 30, 39/ - Ečevaria 70

Urakan - Velez 3:0 (1:0)

/Kokaro 3, Đianeti 47ag, Ečeveria 90+4/

Independijente - Instituto U TOKU

Njuels - Estudijantes U TOKU

23.55: (2,20) Tigre (3,00) San Lorenco (3,40)

Ponedeljak

02.00: (3,80) Banfild (3,30) River Plejt (1,93)

21.00: (2,60) Platense (2,95) Union (2,80)

21.00: (2,15) Sarmijento (3,05) Belgrano (3,45)

23.30: (2,90) Kolon (3,20) Argentinos Juniors (2,35)

23.30: (2,70) Godoj Kruz (2,90) Rasing (2,75)

Utorak

02.00: (1,62) Atletiko Tukuman (3,45) Arsenal (5,70)

02.00: (1,50) Taljeres (3,70) Barakas (7,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineBanfildRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara