Noni Madueke (©Reuters)
Noni Madueke (©Reuters)

Demonstracija sile Engleza, bez primljenog gola za 360 minuta, Mudrik plaši Furiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 11:17

Evropsko prvenstvo za mlade do 21 godine: Gordi Albion veliki favorit protiv Izraela (18.00), dok će hit šampionata Ukrajina pokušati da napravi novi skalp velikana (21.00)

Pre početka Evrospkog prenstva za mlade, Englezi su bili u najužem krugu favorita za titulu. Opravdali su nade Gordog Albiona očekivanja, gaze sve na šampionatu. Četiri meča – četiri pobede, bez primljenog pogotka. Granitno deluje odbrana na čelu sa golmanom Mančester Sitija Džejmsom Trafordom.

Koliko su mladi Englezi jaki govori podatak da je zvezda Arsenala Emil Smit Rou rezerva. Puca sve u selekciji od premijerligaških igrača koji imaju zavidne minutaže u svojim klubovima. Gol odluke protiv Portugalije delo je napadača Njukasla, koji je ponikao u Evertonu, Entonija Gordona. Partner u špicu u prvoj nokaut rundi bio mu je krilo Čelsija Noni Madueke, prošlogodišnje pojačanje Plavaca iz PSV Ajndhovena.

Izabrane vesti

Na sredini su Gibs Vajt, Remzi, Gomez, Džons… Selektor Li Karsli ima veliki izvor kvalitetnih igrača, pa su Englezi veliki favoritii danas (18.00) protiv Izraela u Batumiju. Samim plasmanom među četiri najbolja tima Evrope nade Izraelaca su napravile podvig. Eliminisali su domaćina Gruziju posle jedanaesteraca.

18.00: (8,00) Izrael (4,40) Engleska (1,43)

Golman Izraela Danijel Perec i vezista Eden Karzev su suspendovani zbog kartona. I Engleska nije kompletna. Van stroja zbog kartona su Ben Džonson i Maks Arons. Džejkob Remzi je rovit, ima povredu, pa bi mesto u sredini terena trebalo da dobije Emil Smit Rou. Ovi timovi su odigrali meč u grupnoj fazi, a Engleska je pobedila sa 2:0 pogocima Gordona i Smita Roua.

MOZZARTU NUDI NAJVEĆE KVOTE NA SVETU NA POBEDE MLADIH ŠPANACA I ENGLEZA.

Od Španaca se uvek očekuje pohod na vrh, a na ovom šampionatu blistaju Ukrajinci. Razbili su Francusku u četvrtifnalu. Meč se igra večeras (21.00) u Bukureštu. Sjajan je na ovom šampionatu brzonogi Mihailo Mudrik, skupo plaćena investicija Čelsija. Vezista šampiona Šahtjora Georgi Sudakov je bio dvostruki strelac protiv Galskih petlova, dok se u listu strelaca upisao još jedan igrač tima iz Donjecka, Artjom Bondarenko.

21.00: (1,85) Španija (3,50) Ukrajina (4,40)

Furija ima ulogu blagog favorita, ali plavo-žuti nisu bez šansi. Španci su se jedva spasili poraza u grupnoj fazi. Bilo je 2:2. Napadač Brage Abel Ruiz je golom u poslednjem minutu doneo izjednačenja – 2:2. Mučila se Španija u četvrtfinalu, tek posle produžetka pobedila Švajcarsku i to golom defanzivca Betisa Huana Mirande.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE DO 21 GODINE – POLUFINALE

Sreda

18.00: (8,00) Izrael (4,40) Engleska (1,43)

21.00: (1,85) Španija (3,50) Ukrajina (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EP za mladereprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeEntoni GordonEmil Smit Rou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara