Levandovski slavi gol (Reuters)
Levandovski slavi gol (Reuters)

Demonstracija sile surovog Bajerna na Kamp Nou, Barselona više ne pripada top klasi evropskog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.09.21. | 22:47

Bavarci deklasirali Katalonce

Bajern je izašao na Kamp Nou u najjačem sastavu i pregazio Barselonu kao plitak potok. Gotovo pa rutinskom pobedom od 3:0, Bavarci su dokazali da su top klasa evropskog fudbala i pokazali Barsi da ona više ne pripada elitnom rangu tog društva. Večeras se jasno videlo zašto je Bajern jedan od najozbiljnijih kandidata za evropski tron i zašto će se Barselona načekati da to opet postane.

Julijan Nagelsman je Kataloncima suprostavio praktično najjači tim koji Bajern može da izvede. Dovoljno je reći da su na klupi ostali Lukas Ernandez, Serž Gnabri, Kingsli Koman… Startna postava da se smrzneš! Na drugoj strani je Barselona ličila na olupinu od tima koji su nekad predvodili Leo Mesi, Luis Suarez, Ćavi, Inijesta, Nejmar… Vremešnom Pikeu su su društvo u poslednjoj liniji pravili Arauho i Garsija, špic su činili Kumanovi Holanđani Memfis Depaj i Luk de Jong. Jedino je vezni red sa Pedrijem, Frenkijem de Jongom, Busketsom bio neki tračak nade da bi barsa mogla da parira, ali upravo tu ih je Bajernova mašinerija sa Kimihom i Goreckom bukvalno pregazila i privatizovala Kamp Nou. jeste da su Kataloncima nedostajali povređeni ofanzivci Aguero, Fati, Dembele i Brajtvajt ali teško da bi i sa svim njima Kumanov tim bolje prošao.

Izabrane vesti

Zvižduci domaće publike Kumanu, igračima i svemu u šta se Barselona poslednjih godina pretvorila, najbolje govore koliko su teška vremena stigla u Kataloniju. I koliko će velikom klubu biti potrebno vremena da se oporavi od užasne vladavine Đozepa Bartomeua i odlaska simbola kluba Lea Mesija.

Surovi Bajern je večeras Kataloncima pokazao koliko su daleko od vrha evropskog fudbala i da ne treba da gaje iluzije o nekim evropskim uspesima.

Držala se Barsa prvih petnaestak minuta, a onda je Bajern zagospodario. Brzonoga krila Musijala i Sane su sekla Barsinu odbranu kao mačem, a ajkula Levandovski je samo vrebao u kaznenom prostoru. Uz sreću i Ter Štegena, Barsa je uspela da se odbrani do 33. minuta kada je kapitulirala. U toj situaciji je i Bajern imao sreće. Miler je šutirao sa 20 metara, a lopta je zakačila Erika Garsiju i prevarila Ter Štegena. Srećno ali zasluženo. 

Sa statičnim i odsečenim Lukom de Jongom, Barsa nije ni imala šansu u prvom poluvremenu. Bila je bez šuta u gol za 45 minuta što joj se nije desilo u Ligi šampiona u prethodnih 18 godina.

Nastavio je Bajern da gazi i u drugom poluvremenu, Ter Štegen je Saneu skinuo sjajnu šansu, a Bajern je dominaciju potvrdio drugim golom u 56. minutu. Projektil Musijale se odbio od stative na nogu Levandovskom koji takve poklone ne propušta.

Kuman je počeo da ubacuje decu poput Gavija, Demira, Baldea verovatno kupujući sebi alibi za porciju kritika koje mu sleduju. Ali ni bacanje u vatru golobradih klinaca mu neće pomoči da odgovori na pitanje: Zašto Barselona nije imala šut u okvir gola za 90 i kusur minuta? Pride mu se povredio i Đordi Alba

Bajern nije spuštao gas do kraja. Zabicer je promašio sjajnu šansu, ali je zato Levandovski još jednom bio na pravom mestu. Ovoga puta posle pogođene stative Serža Gnabrija. Za konačnih 3:0 i tačku na bilo kakva poređenja ova dva tima. Barsa je meč završila bez šuta u okvir gola?! Poslednja tri meča na svom terenu u Ligi šampiona: Juventus 0:3, PSŽ, 1:4, Bajern 0:3!

Barselonina najveća sreća večeras je što Benfika u drugom meču iste grupe nije večeras pobedila Dinamo u Kijevu. Zaslužila je pobedu, ali je morala da se zadovolji sa 0:0. Iako je čak delovalo da će izgubiti golom u poslednjem minutu meča koji je ipak poništio VAR.

Sjajnu su šansu Portugalci propustili da odmah otvore takmičenje sa osetnom prednošću u odnosu na Katalonce i da se zakuva borba za drugo mesto.

Benfika je bila bolja u Kijevu, ali se i Dinamo jako dobro branio. Portugalci su preko Evertona propustili sjajnu šansu na isteku prvog poluvremena, a pre toga ih je engleski sudija Tejlor oštetio za čist penal posle igranja rukom Sidorčuka.

Još jednu odličnu prililku su orlovi imali sredinom drugog poluvremena ali je Jaremčukova dva šuta u jednom napadu sjajnim odbranama zaustavio reprezentativni kolega Bojko. Pokušao je Žorž Žezus izmenama, poslednjih pola sata je šansu dobio i naš Nemanja Radonjić koji je uneo brzinu ali su izostale prave šanse.

I na kraju je Dinamo zatresao mrežu u 93. minutu! Vlahodimos i prečka su spasili Benfiku ali je Šaparenko iz odbitka pogodio mrežu. Ispostavilo se ipak da je bio u ofsajdu.

GRUPA E

Barselona - Bajern 0:3 (0:1)

/Miler 34, Levandovski 56, 85/

Dinamo Kijev - Benfika 0:0


tagovi

Robert LevandovskiDinamo Kijev

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara