©Starsport
©Starsport

Den Hag nudi posao Aleksandru Rankoviću

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.05.20. | 17:39

Vreme je da počne samostalan posao

Mogla bi Srbija naredne sezone da ima trenera u prvoj ligi Holandije.

Dešavaju se promene širom kontinenta u doba korone, pa ništa drugačije nije ni u Den Hagu. Klub je dobio „spas u poslednji čas“, izbegao je ispadanje iz lige odlukom čelnika Fudbalskog saveza da se sezona poništi, te da nema ni šampiona, ni timova koji se sele u niži rang.

Izabrane vesti

Ali, kako stvari stoje, Den Hag će u novu sezonu ući sa novim trenerom. Otišao je Alan Pardju, a klub se nije dogovorio sa Morisom Stajnom oko povratka i preuzimanja ekipe. Sada je prvi pik za novog šefa stručnog štaba Aleksandar Ranković, nekadašnji srpski internacionalac u Holandiji i bivši igrač Rada i Partizana.

Igrao je svojevremeno Ranković u Den Hagu, punih pet sezona, od 2005. do 2010, a kada je završio karijeru, vratio se u taj klub i počeo da radi sa mlađim kategorijama. Pokazalo se da ima dara za trenerski posao, pa ga je Henk Frejzer uzeo za prvog pomoćnika u Viteseu, a onda i u Sparti iz Roterdama.

Kako pišu Holanđani, imao je Ranković ponudu Den Haga i prošle godine da preuzme ekipu, ali nije imao licencu da može da vodi ekipu na elitnoj sceni. Sada je i ta prepreka prevaziđena, pa su velike šanse da srpski trener uskoro bude promovisan u novog prvog trenera zeleno-žutih.



tagovi

Den HagHolandija 1Aleksandar Ranković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara