Dendonker na Vila parku, Arsenal kreće u novu ofanzivu na Luiza

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 21:41

Belgijanac bi trebalo da odmeni Brazilca u Birmingemu

Aston Vila je dogovorila peto pojačanje ovog leta. Novi igrač birmingemskog kluba je Vulverhemptonov univerzalac Leander Dendonker.

Belgijanac je sezonu započeo kao starter, ali je posle dolaska Mateusa Nunesa zapao u drugi plan, pa je odlučio da minute potraži na drugom mestu. U Vulverhemtponu mu nisu pravili problem, pustili su ga na Vila park i pride zaradili na njemu, pošto su ga prodali za 15.000.000 evra, oko 1.000.000 više nego što su ga pre tri godine otkupili od Anderlehta.

Izabrane vesti

Dendoker je pored pozicije defanzivnog veziste sposoban da odigra i u srcu odbrane, ali kako je Vila na toj poziciji već dogovorila dolazak Jana Bednareka na pozajmicu iz Sautemptona, reklo bi se da se u Birmingemu polako pripremaju za život posle Daglasa Luiza, iako je prve dve ponude Arsenala za brazilskog vezistu (druga iznosila 27.000.000 funti) odbio.

Vulverhemptonu zamena za Dendonkera nije potrebna, već ima trojicu fudbalera na toj poziciji, ali će pokušati da pojača konkurenciju u odbrani posle odlaska Vilija Bolija u Notingem Forest. Njega bi na Molinou mogao da odmeni Kreg Doson, u toku dana je saradnja sa Vest Hemom dogovorena, ali kako je londonski klub doživeo debakl poslednjeg dana prelaznog roka, ne bi nas iznenadilo da i taj posao propadne.

Što se Dendokera tiče, on će se za mesto u timu boriti sa novopridošlim Bubakarom Kamarom i Daglasom Luizom pod uslovom da Brazilac na kraju ne ode u Arsenal koji polako priprema treću ponudu...



tagovi

Kreg DosonDaglas LuizAston VilaLeander DendonkerJan BednarekLetnji prelazni rok 2022Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara