Stojković u Surdulici sa Asanom, Banjakom i Brežančićem (© Star sport)
Stojković u Surdulici sa Asanom, Banjakom i Brežančićem (© Star sport)

Denis o saigračima u Partizanu: Stojković je legenda srpskog fudbala, Banjaka bih uvek imao u timu, Asano se stalno zahvaljuje

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 13:23

„Sjajno se snalazim na svim pozicijama u napadu“, uverava krili vezista

Protiv Javora je dobio samo 12 minuta u trenutku kad je sve bilo rešeno (4:0), u Surdulici je kročio na teren pri rezultatu 0:0 i zajedno sa još jednim rezervistom, Đorđem Ivanovićem, usmerio Partizan ka pobedi nad Radnikom, znaačajnoj za popravljanje klime uoči preostale tri utakmice do odlaska na prvu reprezentativnu pauzu.

Svidelo se i navijačima i stručnom štabu kako Denis Stojković vodi loptu, koliko razume igru, na kraju krajeva asistencijom od subote veče otvorio je konto konkretnih doprinosa crno-belima koji su ga doveli još zimus, a ozvaničilo početkom avgusta.

Izabrane vesti

Sigurni su da će im „italijanski đak“, školovan u Juventusu, Torinu i Avelinu, uzvratiti na poverenju i da će od njega dobiti kreaciju u završnoj trećini.

Pre svega sam napadač, sjajno se snalazim na svim pozicijama u napadu, međutim, spreman sam da dam sve od sebe na bilo kojoj drugoj poziciji, ako šef stručnog štaba tako odluči“, preporučio se Stojković kao zanimljiva opcija pred mečeve sa Inđijom, RFS-om i Vojvodinom.

Još ako na njima bude sarađivao sa Takumom Asanom kao u Surdulici biće razloga za zadovoljstvo Grobara, pošto su baš dvojica omalenih krila kreirala vođstvo Partizana u četvrtom superligaškom kolu.

Asano je izvanredan momak. Ne znam da li ste primetili da se svaki put određenim gestom tela zahvali kada ulazi i izlazi iz igre. Ja bih zahvalio i Đoletu Ivanoviću, dodao mi je loptu posle istrčavanja, potom je Janapac na moj centaršut dao gol. Sada kada se setim, ne znam ni kako smo odigrali utakmicu po onakvoj kiši“.

Denis Stojković protiv Mitoševića (© FK Partizan)Denis Stojković protiv Mitoševića (© FK Partizan)

Drugu utakmicu za crno-bele, baš protiv Radnika, odigrao je i Maki Banjak. Kamerunskog štopera Stojović poznaje iz vremena provedenog u Ljubljani.

Maki poseduje mnogo kvaliteta, tip je igrača kojeg bi uvek imao u svom timu“.

U sadašnjem Partizanovom (još) ne brani Denisov prezimenjak Vladimir.

„Svi momci su me sjajno prihvatili, ali Vlada je jedan jedini, legenda srpskog fudbala“.

U Beograd je stigao početkom marta, debitovao tek pet meseci kasnije, usled administrativnih poteškoća, pošto se čekalo da postane punoletan.

Pomogao mi je početni period, nisam morao odmah u vatru, da se prilagođavam igrajući utakmice, već sam radio sa čitavim timom i učio od saigrača na terenu. S druge strane bilo je teško gledati i sedeti sa strane, čekati da se posao ozvaniči. Za mene je to bio neverovatan period u kojem sam mnogo naučio od klupskih veterana“.

Kad je stigao komunicirao je na engleskom. Sad već prozbori po koju na srpskom.

Sad je bolje. Napredovao sam dosta. Nikad nisam bio loš, ali sam se plašio da ne kažem nešto pogrešno. Straha više nema… Želim da naučim nešto novo i opravdam poverenje ekipe i trenera“, predočio je Denis Stojković.


tagovi

FK PartizanDenis Stojković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara