Pristalice Deportiva pred upad na teren u Kortului (©AFP)
Pristalice Deportiva pred upad na teren u Kortului (©AFP)

Deportivo bez podrške protiv Amerike u derbiju Kalija, navijači upali na teren i hteli da linčuju miljenike

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 22:47

Kolumbija 1: Verdiblankosi dočekuju Đavole na praznoj Palmaseki u Klasiku Valje del Kauka, i još sa novim kormilarom, jer je doskorašnji pobegao glavom bez obzira

Različite realnosti, ali isti cilj - pobeda. To je panorama koja se vidi pred 298. izdanje Klasiko Valje del Kauka između Deportivo Kalija i Amerike Kali, na stadionu Palmaseka.

Derbi Kalija označiće povratnički debi Horhea Luisa Pinta kao trenera Verdiblankosa, a u 16. kolu kolumbijske Klausure suočiće se sa dva tima kojima je hitno potreban trijumf iz suprotnih pobuda. Dok Deportivo nastoji da se izvuče sa dna tabele i pribeleži tek drugu pobedu u sezoni, Amerika je prinuđena da upiše tri boda kako ne bi ostala bez šansi da se plasira u završnicu turnira.

Izabrane vesti

Zeleno-beli iz Palmire su fenjeraši. Nose se sa institucionalnom krizom koja se otegla tokom 2022. godine. Depor je pun očekivanja zbog dolaska novog stručnjaka

Pinta, kojeg je već vodio klub pre više od tri decenije, 1990. i deo 1991. Iskusni strateg se pre velikog derbija u pojedinim izjavama osvrnuo na "izražene razlike" između dva kluba u vreme kada je prvi put predvodio zeleno-bele, misleći na odnose Amerike sa Kali kartelom u tom periodu.

Inače, posle pobede u Klausuri 2021, sve je počelo da se urušava u taboru Verdiblankosa. Ušli su u duboku krizu do te mere da su završili na 19. mestu u Aperturi i, sada su poslednji, sa samo osam bodova iz 15 mečeva, odnosno samo jednim trijumfom, uz pet remija i devet poraza.

00.35: (3,50) Deportivo Kali (3,00) Amerika Kali (2,15)

Na početku aktuelnog šampionata nade su se polagale u Majera Kandela kao trenera koji će zameniti

Rafaela Dudamela. Međutim, to poglavlje nije dugo trajalo. Kandelo umalo nije linčovan posle poraza 21. septembra i istog časa je dao otkaz. Noćas u meču protiv Amerike kraj aut linije biće Horhe Luis Pinto.

"Ovde ko ne trči, ne postigne gol i ne oseti dres, neće moći da igra. Postoje principi i to mora da se poštuje. Želim da nam navijači pomognu da napravimo preokret. Naša namera je da igrač sa samopouzdanjem izađe na teren uz podršku svojih navijača", rekao je Pinto.

Ipak, Deportivo neće moći da računa na podršku s tribina posle incidenta u porazu od Kortulue u gostima. Stotine navijača Verdiblankosa upalo je tada na teren i čak napalo igrače i stručni štab - neki su dobili i udarce poput veterana Teofila Gutijereza - pa je klub kažnjen novčano i sa pet domaćih utakmica bez publike.

Na strani Amerike stvari nisu nimalo loše. Iako se, zbog istorije i navijača, od nje traži više, nalazi se blizu grupe od osam, zahvaljujući 23 sakupljena boda i gol-razlici plus pet, pošto je u Klausuri zabeležila pet pobeda, osam remija i dva poraza.

Pulenima Aleksandrea Gimaraisa pobeda bi omogućila da se izjednače sa Aguilas Doradasom po bodovima, trenutno petim na tabeli. Amerika dolazi iz remija bez golova protiv Atletiko Nasionala kao gost. Ali iako je to vredan poen na terenu koji je uvek težak, nedostatak realizacije Đavola je postao očigledan problem.

Istorija konfrontacija između Deportivo Kalija i Amerike u šampionatu Kolumbije broji 297 utakmica, i to je klasik sa najviše odigranih mečeva u kolumbijskom fudbalu. Depor je slavio 109 pobeda, Đavoli su se radovali 96 puta, a u 92 slučaja je bilo nerešeno.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - 16. KOLO

Petak

Envigado - Patriotas 3:2 (2:0)

Subota

Jaguares - La Ekidad 1:1 (1:1)

Kortulua - Onse Kaldas 0:1 (0:0)

Nedelja

Pasto - Tolima 2:1 (0:0)

Atletiko Nasional - Aguilas Doradas U TOKU

Ponedeljak

00.35: (3,50) Deportivo Kali (3,00) Amerika Kali (2,15)

02.40: (3,30) Bukaramanga (3,10) Junior (2,20)

23.00: (2,80) Union Magdalena (3,10) Independijente Medeljin (2,50)

Utorak

02.45: (2,65) Alijansa Petrolera (2,95) Santa Fe (2,75)

Četvrtak 20.10.

01.00: Miljonarios - Pereira

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Deportivo KaliAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara