Navijači CSKA Sofije (©Reuters)
Navijači CSKA Sofije (©Reuters)

Derbi Bugarske miriše na iks, korona pokosila Etar

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.20. | 15:08

CSKA iz Sofije nikada nije pobedio Ludogorec na svom terenu. Poslednjih pet utakmica pretendenata za titulu u Bugarskoj nije bilo pobednika. Lokomotiva iz Plovdiva ima lak zadatak u Velikom Trnovu

Privatizacijom klubova u Bugarskoj neki tradicionalni, trofejni klubovi su potonuli ili nestali, a nikli su novokomponovani. Jedan od njih je Ludogorec, koji vlada poslednjih devet sezona kod naših istočnih suseda.

Luda šuma iz Razgrada, čini se, sve je slabija u evropskim okvirima. Ove sezone je stigla samo do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je poražena na svom terenu od danskog Midtjilanda. Loše su Zeleni počeli domaći šampionat, pa je trenutno iznenađujuće na čelu Beroe. Danas (19.30) u prestonci Bugarske igra se veliki derbi dva rivala za titulu, CSKA Sofije i Ludogoreca.

Izabrane vesti

Šampion je počeo sezonu porazom u Superkupu od Lokomotive iz Plovdiva (0:1), na premijeri nove sezone Botev je u Vraci iznenadio izabranike češkog trenera Pavela Vrbe. Ipak, Ludogorec se stabilizovao, vezao je četiri pobede pred gostovanje na stadionu Bugarske armije. Domaćin je jedna od tri ekipa koja nije poražena u novom šampionatu.

Pet utakmica u nizu ljuth rivala su završeni bez pobednika u prvenstvu Bugarske. U poslednjem odmeravanju snaga bilo je 1:1, a na prethodnih četiri duela nije bilo golova. Neverovatan je podatak da CSKA Sofija nijednom na svom stadionu nije pobedio Ludogorec. Gosti iz Razgrada su četiri puta pobedili u prestonici, a čak 10 mečeva su završena bez pobednika. Poslednjih devet utakmica ovih rivala je završeno tipom 0-2, a sedam od tih devet mečeva je bilo 0-1.

Bugarski Armejci mogu da se pohvale da 14 meseci nisu poraženi na svom terenu, a imaju pet uzastopnih pobeda na svom stadionu u svim takmičenjima. CSKA je prethodne nedelje eliminisao beloruski BATE Borisov, a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evope trebalo bi da imaju lak zadatak na svom terenu protiv B36 Toršavna, predstavnika Farskih Ostrva.

Trener domaćeg tima Stamen Belčev ne može da računa na povređene Ahmedova i Zaneva, koji su zarežani virusom korona. Turitsov je povređen i neće igrati, dok je pod znakom pitanje učešće Tijaga Rodrigeza.

Ludogorec dolazi u prestonici bez Đakova i teže povređenog Vandersona, Brazilca sa bugarskim pasošem. Napad šampiona predvodiće Rumun Klaudiu Kešeru.

Etar će danas (16.45) da dočeka pobednika Kupa i Superkupa Bugarske, Lokomotivu iz Plovdiva sa desetkovanim timom u kome će biti veliki broj omladinaca. Fudbalere iz Velikog Trnova je pokosio virus korona, pa je većina prvotimaca u karantinu. Bugarski savez je odlučio da se utakmica ne odlaže. Ekipa iz Plovdiva je apsolutni favorit.

BUGARSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Carsko Selo – Botev Vraca 1:2 (0:1)

Montana – Botev Plovdiv 3:1 (2:1)

Subota

Beroe – Černo More 4:0 (1:0)

Levski – CSKA 1948 Sofija 3:0 (1:0)

Nedelja

16.45: (20,0) Etar (7,25) Lokomotiva Plovdiv (1,12)

19.30: (2,80) CSKA Sofija (2,90) Ludogorec (2,65)

Ponedeljak

19.30: (2,00) Arda (3,25) Slavija Sofija (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1BugarskaCSKA SofijaLudogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara