Derbi dana igra se u Banjaluci, Borac dočekuje Željezničar

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 10:00

Crveno-plavi imaju maksimalnih 6/6 kod kuće uz gol-razliku 16:1

Drugi put u vremenskom razmaku od pet dana, Željezničar će u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrati utakmicu koja slovi za derbi. Sredinom nedelje izborio se za bod protiv gradskog rivala Sarajeva u zaostalom meču 9. kola, a danas (18.00) gostuje banjalučkom Borcu u poslednjem susretu 14. runde. Nada se da će mu naneti treći prvenstveni poraz u poslednja četiri meča i samim tim mu pobeći na osam bodova razlike.

Plavi će morati ozbiljno da se pomuče, jer je prepreka tim koji u ligaškim mečevima na svom terenu ove sezone ima maksimalnih 6/6 uz gol-razliku 16:1. Dakle, ekipa Vlada Jagodića u Banjaluci funkcioniše kao satić...

Izabrane vesti

Pred nama je serija utakmica u kojima će se pokazati karakter ekipe. Sve dobro što smo uradili do sada dolazi na ispit. Na muci se poznaju junaci i nadam se da će to moji igrači u narednim derbijima opravdati. Ovo je duel najboljeg domaćina lige i ekipe koja je poznata po granitnoj odbrani i na gostovanjima nema poraz duže od godinu dana. Osim je najtrofejniji trener, teško primaju golove, ali mi ako želimo da ostanemo u vrhu moramo da pobeđujemo. Odigrali smo tri loša poluvremena na gostovanjima i prema mojoj računici imamo tri boda manje od očekivanog. Zato želimo trijumf protiv velikog rivala“, rekao je šef stručnog štaba domaćina Vlado Jagodić.

Ove sezone Željo na gostovanjima ima četiri pobede i dva remija, a u potrazi za novim pozitivnim rezultatom van Grbavice Amar Osim imaće na raspolaganju sve fudbalere. Gosti imaju nameru da iskoriste remi Sarajeva sa Tuzlom i da se eventualnim trijumfom približe lideru i gradskom rivalu na svega dva boda zaostatka. Slične ambicije imaju crveno-plavi, samo što oni ciljaju hvatanje priključka za Željom. Ukoliko ga budu savladali preskaču Zrinjski, idu na treću poziciju i prilaze mu na samo dva boda.

Borac i Željezničar su odigrali 29 mečeva u Premijer ligi, a samo jedan meč i to na Grbavici završen je bez golova. Što se tiče susreta u Banjaluci, odigrano ih je 14, a Borac je imao više uspeha kao domaćin. Slavio je u deset navrata, dok je Željezničar upisao četiri pobede. Poslednji put Plavi su u Banjaluci u prvenstvenim okršajima pobedili 19. novembra 2017. u utakmici u kojoj je prevagu napravio Asim Zec.

Dakle, večeras ćemo dobiti odgovor na pitanje da li Željo kao najbolja odbrana lige (šest primljenih golova na 13 utakmica) može da zaustavi sastav koji nikome ne prašta na svom terenu.

PREMIJER LIGA BIH, 14. KOLO

Ponedeljak

18.00: (2.25) Borac Banjaluka (3.00) Željezničar (3.30)



tagovi

Borac Banja LukaŽeljezničarPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara