Detalj sa derbija (Reuters)
Detalj sa derbija (Reuters)

Derbi grešaka i promašaja, Milan odbio napade Intera pa ga pred kraj bacio na konopce (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.11.21. | 22:46

Nerazuri iskoristili jedan od dva penala, bili bolji u prvih sta vremena, ali su na kraju jedva izvukli bod

Milanski derbi nije doneo pobednika a konačnih 1:1 više odgovaraju Rosonerima iako su u finišu utakmice opsedali gol Intera, imali stativu i bili nadomak pobede. Ipak, do tada je Inter bio bolji i propustio nekoliko sjajnih prilika. Doduše, većinu im ih je poklonio Milan. A najbolje su bile iz dva penala u prvih pola sata igre. Jedan su iskoristili, drugi nisu.

Milan nije preskočio Napoli na čelu tabele ali jeste ga opet sustigao i posle 12 kola nema nijedan poraz u derbijima. Tačnije, nema poraz uopšte. A pregmeo je gostovanja Juventusu i Romi, derbije protiv Intera i Lacija. Nerazurima sledi derbi sa Napolijem, gostovanje Romi, a kasne sedam bodova. Odbrana krune deluje sve teža i teža, a skudeto u vitrinama Milana sve realniji i realniji scenario. Ono što su Rosoneri pokazali u finišu je stav i ponašanje dostojno šampiona.

Izabrane vesti

Nije bilo mnogo iznenađenja u startnim postavama. Inzagi se odlučio za Čalhanoglua pre Vidala, dok je Pioli malo iznenađenje napravio izostavljanjem Salemakersa i probao sa Dijazom i Krunićem koji retko počinju zajedno. Tonali je dobio prednost u odnosu na Benasera, a suspendovanog Tea Ernandeza je zamenio mladi i neiskusni Fode Balo Ture.

Posle početnog ispitivanja snaga, Frank Kesi je neverovatno glupim potezom častio inter penal. Milanov Afrikanac je bio sam sa loptom i krenuo ka svom golu pod pritiskom Interovih fudbalera. Umesto da doda ili makar izbije loptu, ušao je u svoj kzaneni prostor, zapetljao se u noge Čalhanogluu i skrivio penal. Bunili su se domaći ali je VAR potvrdio odluku sudije Doverija, a odgovornosti se prihvatio baš Čalhanoglu. Očigledno je imao veliki motiv da zatrese mrežu bivšeg kluba iz kojeg su ga letos ispratili kao izdajnika.

Silovito je Turčin šutirao posred gola i doneo vođstvo Interu. A Milanovim navijačima je uputio provokaciju gestom sa rukama na ušima...

Kako je Inter pravo niotkuda poveo, tako je i Milan izjednačio. Tonali je ubacio slobodnjak na peterac Intera, Tomori nije zahvatio loptu ali jeste Stefan de Fraj i pogodio sopstvenu mrežu.

Mučio se Milan da gradi igru iz poslednje linije, Kesi je očigledno u nekom padu forme i onaj kiks je bio samo posledica lošeg perioda u kojem se nalazi. Braim Dijaz je previše komplikovao napred, Leao po navici bio sebičan, a Ibrahimović odsečen i bez uticaja u sendviču između De Fraja i Škrinijara.

Konfuzna i čudna utakmica je dobila novo poglavlje u 26. minutu. Mladi Balo Ture je katastrofalno procenio let lopte, izgubio prednost u poziciji u odnosu na Darmijana i potom neopreznim startom skrivio penal. Makar je tako rekao arbitar Doveri iako se činilo da je Francuz prvo izbio loptu pre kontkata sa Darmijanom. Kako god, Doveri ovaj put nije ni hteo da konsultuje VAR, a loptu je na 11 metara namestio Lautaro Martinez.

Želeo je i Argentinac da ostavi svoj pečat u derbiju, Čalhanoglu se nije bunio i zažalili su svi u Interu. Tatarušanu je ovaj put pročitao penal i zaustavio udarac Martineza. Najveća odbrana iskusnog Rumuna od dolaska na San Siro...

Milan je imao više loptu u nogama, ali nije znao šta sa njom. Rosoneri prkatično nisu imali pravu šansu u prvom poluvremenu. Ali zato jeste Inter. Prvo se Balo Ture iskupio kada je očistio Barelin šut sa gol linije, a potom je Lautorav šut sa desetak metara prošao pred stative. Inter je taj koji je imao mnogo više razloga za nezadovoljstvo nakon prvih 45 minuta...

Pioli je na poluvremenu pogubljenog Balo Turea zamenio Kaluluom da stabiluzuje levu stranu odbrane ali je Inter i u nastavku bio bolji. Čalhanoglua su milimetri doleli od novog gola... Nije uspevao Milan da prebaci težište na Interovu polovinu, izgubio je i posed lopte, a onda su ulasci Salemkaersa i Rebića posle sat vremena razmrdali Rosonere. Situacija je počela da se okreće. Inzagi je odgovorio sa Vidalom umesto Barele ali nije ništa dobio.

Probudio se i Ibrahimović, a Kalulu je dva puta dobro izblokirao Vidala u izglednoj poziciji. Milan je vratio loptu u posed i pomerio igru više na Interovu polovinu. Ibrahimović je u 81. minutu imao strašan pokušaj iz slobodnjaka, počeli su Rosoneri da kruže oko gola Intera i dočekali finiš utakmice kao ekipa koja više želi pobedu. Inter je energestki potpuno pao i prihvatio da se brani.

Kaluluov šut je prohujao pored gola Intera, Salemakers je pogodio stativu, a Kesi katastrofalno reagovao na odbijenu loptu. Milan je u poslednjih 10 minuta stvorio više šansi nego za prethodnih 80 i zbog toga nije mogao da bude zadovoljan kada je Doveri odsvirao kraj.

Oba tima imaju razloga da žale, a Lautaro Martinez i Frank Kesi su svaki na svoj način završili utakmicu kao tragičari. Ipak, kada se podvuče crta, Rosoneri mogu da budu zadovoljniji jer su opet prvi, gradskog rivala su zadržali na minus sedam, a do kraja prvpog dela sezone imaju još samo derbi sa Napolijem i raspored im ide na ruku.

SERIJA A – 12. KOLO

Petak

Empoli - Đenova 2:2 (0:1)

/Di Frančesko 62, Zurkovski 72 - Krišito 13, Bjanki/

Subota

Specija - Torino 1:0 (0:0)

/Sala 58/

Juventus - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Kuadrado 90+1/

Kaljari - Atalanta 1:2 (1:2)

/Pedro 27 - Pašalić 6, Zapata 43/

Nedelja

Venecija - Roma 3:2 (1:2)

/Kaldara 3, Aramu 65pen, Okereke 75 - Šomurodov 43, Abraham 45+2/

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:0)

/Torsbi 77 - Svanberg 47, Arnautović 78/

Udineze - Sasuolo 3:2 (2:2)

/Deulofeu 8, Fratezi 39 autogol, Beto 51 - Berardi 15, Fratezi 28/

Lacio - Salernitana 3:0 (2:0)

/Imobile 30, Pedro 35, Luis Alberto 69/

Napoli - Verona 1:1 (1:1)

/Di Lorenco 18 - Simeone 13/

Milan - Inter 1:1 (1:1)

/De Fraj 17ag - Čalhanoglu 11pen/



tagovi

Frank KesiFode Balo TureLautaro MartinezHakan Čalhanoglu

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara