Martin Škrtel dok je nosio dres turskog Bašakšehira (@Reuters)
Martin Škrtel dok je nosio dres turskog Bašakšehira (@Reuters)

Derbi jeseni u Slovačkoj: Škrtel zaustavlja i Slovanov ubojiti napad

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 12:04

Fortuna liga: Trnava i šampiona iz Bratislave odlučiće o prvom mestu. Iskusni defanzivac, nekadašnji as Liverpula, snaga domaćina

Očekivalo se da će Dunajska Streda da bude glavni rival Slovanu za titulu, ali u prvi plan ove sezone u slovačkoj Fortuna ligi izbio je Spartak iz Trnave. Zvezdin rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona pre tri godine je na deobi prvog mesta sa Slovanom iz Bratislave pred nedeljni (17.00) derbi 11. kola.

Oba tima imaju po 23 boda i trebalo bi da vode bitku za titulu u najboljoj ligi Slovačke. Ekipa iz Trnave ima granitnu odbranu, primila je samo četiri gola na 10 utakmica, dok Slovan može da se pohvali da je ubedljivo najefikasnija ekipa u šampionatu sa 25 pogodaka. Spartak je iskoristio nešto slabiju formu šampiona prethodnog meseca i sa četiri uzastopne pobede se izjednačio po broju bodova. Domaćin nije primio gol već tri meča, dok je Slovan dobio prethodne dva duela, uz gol-razliku 8:1.

Izabrane vesti

17.00: (3,00) Spartak Trnava (3,10) Slovan B. (2,35)

Zaslužan za to je veteran Martin Škrtel koji je letos stigao u redove Trnave. Najbolje partije u karijeri pružao je u Liverpulu, a kasnije ga je put vodio u Tursku, u Fenerbahče i Bašakšehir. Iako ima 37 godina i dalje je odličan. Na startu sezone je bio povređen, ali kada se sredinom prošlog meseca vratio u tim, a Spartak nije primio nijedan gol otkad je veteran komandant odbrane.

Najbolji strelac Spartaka iz Trnave je Makedonac Milan Ristovski, nekadašnji fudbaler Rijeke. On je postigao pet golova u prvenstvu, jedan manje od najubojitijeg strelca u Slovačkoj, Sukisa Elvisa Mašikea iz Senice. Kod Slovana, čak trojica igrača su postigla po četiri pogotka – Jaromir Šmral, Ezekijel Henti i Samuel Mraz. Za Slovan dugo igraju nekadašnji mladi reprezentativci Srbije, bivši fudbaleri OFK Beograda Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić. Obojica su po dva puta zatresli mreže ove sezone, s tim da veću minutažu ima Čavrić.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Spartak je ove sezone na svom terenu neporažen, ima četiri tijumfa i remi, uz samo jedan primljeni pogodak, dok je Slovan najbolji gost sa tri pobede i po jednim porazom i nerešenim ishodom. Prošle sezone su ovi timovi odigrali četiri utakmice, a skor u pobedama je 2:2.

Derbi jeseni u Slovačkoj igraće se pred navijačima, doduše, zbog predostrožnosti zbog korona virusa, biće 50 odsto od kapiciteta stadiona u Trnavi. Očekuju se i gostujući navijači.

SLOVAČKA 1 – 11. KOLO

Petak

Mikulaš – Trenčin 2:1 (0:0)

Subota

Žilina – Dunajska Streda 0:2 (0:1)

Pohronije – Ružomberok 2:2 (1:1)

Senica – Mihalovce 1:1 (0:1)

Zlato Moravce – Sered 2:2 (1:1)

Nedelja

17.00: (3,00) Spartak Trnava (3,10) Slovan B. (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak TrnavaSlovan BratislavaSlovačkaSlovačka 1Martin Škrtel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara