Leo Pais (©AFP)
Leo Pais (©AFP)

Derbi Montevidea pripao Vonderersima, Pais pokazao zašto se vratio posle godinu dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 03:26

Vonderersi sada postali prvi pratioci Penjarola na tabeli Aperture

Ima fudbalera koji umeju da funkcionišu samo u jednoj sredini. Takav je slučaj sa Leonardom Paisom, koji je u razmaku od godinu dana odlazio i vraćao se u Montevideo Vondererse, dok je u međuvremenu nastupao za Kruzeiro.

Leo Pais se trčeći vratio kući iz redova brazilskog velikana gde se nije snašao, a već na početku svog drugog mandata pokazao je zašto se toliko dobro oseća u dresu Vonderersa. Posle gola na otvaranju sezone u pobedi nad Luzom, urugvajski ofanzivac  ponovo je bio strelac, sada u pobedi na gostovanju gradskom rivalu Sitiju, inače jednom od klubova iz široke mreže u vlasništvu Mančester Sitija.

Izabrane vesti

Vonderersi su slavili sa 1:0, a Pais je mrežu zatresao u 64. minutu na asistenciju Dijega Ernandeza koji je danas bio među opasnijima na terenu. On je i sam bio u dobroj sitiuaciji da pred kraj prvog poluvremena nađe put do mreže, ali je njegov udarac završio iznad prečke i bio je samo jedan od mnogobrojnih koji su obeležili zanimljivo prvo poluvreme.

Nastavak utakmice bio je dosta sporiji. Prvu pravu šansu imao je Sebastijan Ribas iz Sitija, ali je njegov pokušaj volejem posle kornera Alvara Bruna zaustavio golman Mauro Silveira.

Ernandez je nedugo posle gola Paisa imao još jednu dobru šansu da uveća razliku, ali je lopta protutnjala tik pored stative. Domaćin je pripretio još jednom preko Fransiska Sera nakon centaršuta Palasiosa, ali je Silveira ponovo bio na visini zadatka.

Siti nije odustajao od toga da uzme makar bod, prava drama nastala je u trećem minutu nadoknade kada je Kevin Altez dobio loptu na ivici kaznenog prostora i pucao, ali se štoper Vonderersa Emiliano Garsija požrtvovano bacio i sprečio nepovoljan rasplet na kraju.

Vonderersi su posle tri kola na sedam bodova i najbliži je pratliac Penjarola koji je zasad na perfektnom učinku.



tagovi

Montevideo VonderersMontevideo SitiUrugvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara