Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Derbi rešio kralj velikih mečeva: Ronaldov 801 gol za istoriju i Arsenalovu glavu na tanjiru (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.12.21. | 23:05

Da Ralf Rangnik možda odmah preuzme funkciju savetnika, a Majkl Kerik ostane?

Kristijano Ronaldo je kralj velikih utakmica i tačka. To nije sudbina, to je nešto više od toga, Kristijano je večeras morao da bude taj. Čovek odluke, Arsenalov dželat i presudni faktor po ko zna koje utakmice kada tenzije mogu da se seku nožem. Kristijano Ronaldo nije samo postao Arsenalova najgora noćna mora - postigao najviše golova u mečevima protiv klubova premijerligaške Velike šestorke -, Kristijano Ronaldo je večeras pisao istoriju fudbala i svako ko je sa tribina posmatrao ovaj derbi prisustvovao je dosad nezamišljenom scenariju pošto je CR7 postao prvi fudbaler sa (bar) 800 golova u klubovima i reprezentaciji! Sa dva hica pravo u srce svih Tobdžija, sada je na kontu od 801 pogotka. I tek će da ih broji.

Mančester junajted na portugalski pogon prevazišao je kontroverzu s početka derbija i rani gol Emila Smit Roua u spektakularnoj utakmici sa pet golova, pošto je uz Kristijana i Bruno Fernandeš zatresao mrežu čime je na najlepši mogući način obeležio svoj 100. takmičarski meč u dresu Đavola - 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Posle još jednog pozitivnog rezultata u ulozi vršioca dužnosti, sada može da se postavi legitimno pitanje - da li sportski sektor Mančester junajteda treba odmah da prebaci Ralfa Rangnika za savetnika, a Majkla Kerika ostavi kao trenera prvog tima? Nije mala stvar što je dobio Viljareal u gostima, a pogotovo što je izvukao ogroman bod sa strelišta na Stamford Bridžu prošlog vikenda, da bi u svom poslednjem meču na privremenoj funkciji ostavio mnoge u nedoumici jer je zahvaljujući portugalskoj vezi servirao Arsenalovu glavu na tanjiru. Malo li je? Podsetimo, Ralf Rangnik doveden je praktično da bude na klupi do kraja sezone, kada će se prebaciti u klupske kancelarije, dok će biti imenovan sledeći trener. Da li Maurisio Poketino, Zinedin Zidan ili neko treći - tek ćemo da vidimo. Junajted je poslednjih godina potrošio toliko para i trenera da Kerik, uz dužno poštovanje svih, posle ove tri utakmice može da se kandiduje za legitimnog šefa stručnog štaba.

No, to je pitanje za upravu. Da se vratimo derbiju... Strašan meč uz ozbiljan napadački naboj! Mnogo će se narednih dana pričati o golu Emila Smit Roua i odluci Martina Etkinsona da isti prizna u trenutku kada je David de Hea bio na travi pošto ga je nezgodno zgadio nesrećni Fred. Situacija je sama po sebi potpuno čista i po fudbalskim pravilima gol treba da stoji, ali zbog kompletne situacije i činjenice da je golman jednog od dva tima bio potpuno isključen iz igre, pritom nije lažirao povredu jer ga je Fred ozbiljno nagazio, podelila je fudbalsku javnost. Svakako, gol Smit Roua samo je dao još ozbiljniji žar derbiju gde se ni jedni, ni drugi nisu povukli.

Junajtedov odgovor stigao je u pravom trenutku. Pred sam odlazak na odmor, Bruno je iskoristio prostor koji mu se ukazao ispred Arona Ramzdejla i zatresao mrežu čime je, verovali ili ne, postao prvi strelac Mančester junajteda protiv Arsenala Mikela Artete! Mnogo bitnije od toga i samom Brunu bilo je to što je posle skoro tri meseca iliti 15 utakmica probio led i upisao se u listu strelaca!

Drugo poluvreme prošlo je u znaku Kristijana Ronalda. Prvo zbog gola u 52. minutu na asistenciju Markusa Rašforda za jubilarni 800. gol u karijeri, da bi onda sa bele tačke u 70. minutu poništio odgovor Martina Edegarda iz gotovo identične akcije, asistencije i realizacije malopređašnjoj. Ronaldo je stavio tačku, mada tu nije bio kraj uzbuđenju na Teatru snova, jer su i jedni i drugi otvoreno želeli pobedu ili bar bod.

Arsenal na kraju može ne samo da žali, već i da se zapita da li je ovo zaista tim za napad na Ligu šampiona? Tobdžije su jedini veliki meč dobile protiv Totenhema, u ostalim su praktično svaki put bili oduvani sa terena. Od Liverpula (0:4), preko Mančester Sitija (0:5) do Čelsija na Emiretsu (0:2). Sa ovakvom odbranom Arsenal nema šta da traži u igri za elitno klupsko takmičenje...

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Utorak

Njukasl - Norič 1:1 (0:0)

/Vilson 61pen - Puki 79/

Lids - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Rafinja 93p/

Sreda

Sautempton - Lester 2:2 (2:1)

/Bednarek 3, Adams 34 - Evans 22, Medison 49/

Votford - Čelsi 1:2 (1:1)

/Denis 43 - Maunt 29, Zijeh 72/

Vest Hem - Brajton 1:1 (1:0)

/Souček 5 - Mopej 89/

Vulverhempton - Barnli 0:0

Aston Vila - Mančester Siti 1:2 (0:2)

/Votkins 47 - Dijaš 27, Silva 43/

Everton - Liverpul 1:4 (1:2)

/Grej 38 - Henderson 9, Salah 19, 64, Žota 79/

Četvrtak

Totenhem - Brentford 2:0 (1:0)

/Kanos 12ag, Son 65/

Mančester Junajted - Arsenal 3:2 (1:1)

/Fernandeš 44, Ronaldo 52, 70 penal – Smit Rou 13, Edegard 54/



tagovi

Kristijano RonaldoBruno FernandešMartin EdegorEmil Smit RouArsenalMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara