Nemanja Mihajlović i Slobodan Rajković
Nemanja Mihajlović i Slobodan Rajković

Derbi severa Srbije – čeka se na debije Mihajlovića i Rajkovića

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.09.21. | 12:46

Superliga Srbije: Spartak u Subotici (petak, 19 časova) traži prvu pobedu protiv TSC-a i Aranđela Stojkovića

Posle pauze zbog reprezentacija nastavlja se Superliga Srbije mečevima 8. kola. Ovog petka su na programu dve utakmice, od 16.55 časova Napredak dočekuje Radnik, dok se od 19 časova igra derbi severa Srbije između Spartaka i TSC Bačke Topole

Duel u Subotici verovatno je neutralnim navijačima zanimljiviji u ovom trenutku, pre svega zbog pojačanja koje su oba kluba doveli tokom minule pauze. Golubovi su početkom septembra angažovali nekadašnjeg vezistu Rada i Partizana, Nemanju Mihajlovića, dok je u Bačku Topolu stigao bivši reprezentativac Srbije Slobodan Rajković.

Izabrane vesti

19.00: (2,60) Spartak (3,30) TSC (2,70)

Za nekadašnjeg štopera Čelsija je verovatno prerano da debituje, jer je promovisan svega dva dana ranije, ali Mihajlović bi mogao da zaigra već sada. Duže vreme trenira sa ekipom i još na promociji je poručio da će biti na raspolaganju treneru Vladimiru Buaču već za naredne mečeve.

Poznajem većinu igrača, tako da nema nikakvih poteškoća što se tiče adaptacije. Sa ekipom već treniram, biću na raspolaganju šefu za predstojeće utakmice“, kazao je Mihajlović.

Subotičani su posle slabijeg starta pred pauzu ušli u dobru formu, osvojili su 10 od mogućih 12 bodova u poslednja četiri kola. Samo je Vojvodina odolela (2:2), dok je Spartak bio bolji od Mladosti u Lučanima (2:1), Napretka (3:2) i Radnika u Surdulici (2:1). Sa 13 postignutih golova je treći najefikasniji tim u Superligi, iza Partizana (22) i upravo TSC-a (19).

Ekipa iz Bačke Topole drži trenutno sjajnu drugu poziciju na tabeli, s tim što ima jedan odigran meč više od Crvene zvezde. Upravo joj je aktuelni šampion naneo jedini poraz u sezoni (3:1), a pre toga je TSC remizirao sa Radničkim iz Kragujevca (4:4). U prošlom kolu su izabranici Mladena Krstajića savladali Mladost sa 2:1.

Tokom reprezentativne pauze u Bačkoj Topoli je TSC zvanično otvorio svoj novi stadion. Gost na otvaranju je bio prvak Mađarske Ferencvaroš, kojeg je naš klub savladao u prijateljskoj utakmici sa 2:1.

TSC-ov trener golmana Farago Silard bavio se Spartakovim stilom fudbala i podsetio na neke ranije njihove okršaje. Do sada su odigrali četiri takmičarska meča, a Subotičani nisu nijednom pobedili.

Mi smo uvek imali neko zdravo rivalstvo i ovog puta računamo na težak meč. Kada igramo sa njima utakmica se uvek završi sa puno golova. Dva puta smo odigrali 2:2, a imamo i pobede od po 2:1 i 3:0. I mi i oni preferiramo ofanzivan fudbal, mislim da će i ovog puta igra da bude otvorena, biće puno šansi, a obe ekipe će pokušati da pobede. Imamo više povređenih igrača, u ovakvim situacijama nije lako sastaviti tim. Nadam se da će sve dobro da funkcioniše“, kazao je Silard.

Bivši defanzivac Vojvodine, a sada član TSC-a Aranđel Stojković takođe je mnogo puta igrao protiv Spartaka. Šest puta, a nikada nije izgubio (četiri pobede i dva remija).

Spartak je jedna odlična ekipa. Ušla je u dobru formu, pobedila je na poslednje dve utakmice. Pratili smo, znamo gde su najkvalitetniji. Analizirali smo ih dobro, njihov kvalitet je individualan. Imaju tri-četiri igrača koji mogu da naprave razliku i tu moramo da se fokusiramo i da im odgovorimo“, rekao je Stojković.


tagovi

Nemanja MihajlovićSlobodan RajkovićTSC Bačka TopolaSpartak SuboticaSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara