(©Starsport)
(©Starsport)

Derbi začelja na Čairu: Ko će kome gledati u leđa?

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 09:42

Radnički i Železničar odlučuju o raspodeli dve pretposlednje pozicije na tabeli pred zimsku pauzu (17.00)

Dogurao je Radnički dotle da igra najneatraktivniju utakmicu poslednjeg jesenjeg kola Mozzart Bet Superlige. Ali, ne i nejmanje značajnu, naprotiv. Drugi i treći otpozadi na tabeli odlučuju danas na Čairu upravo o tome: ko će kome gledati u leđa tokom predstojeće zimske pauze.

Nišlije trenutno imaju bod manje od pančevačkog Železničara i samo pobedom će izbeći da zimuju u zoni direktnog ispadanja iz lige. A to je malo i pitanje ponosa i samopoštovanja. Ni osvajanje tri boda neće bito popraviti sumoran utisak u godini velikog jubileja, ali bi Radnički ipak prišao na bod do sigurne zone i zato se pobeda nameće kao imperativ, naročito nakon poraza od Vojvodine pre nekoliko dana.

Izabrane vesti

Dobri su i kod kuće i na strani. Izuzev ove, poslednje utakmice, kada su doživeli debakl protiv Voždovca, igraju jako dobro, otvoreno, hrabro. Dosta su se podigli na tabeli. Imali su dugo četiri-pet bodova, sada imaju 17, a to nije slučajno. Pokazali su zube i Zvezdi i Partizanu, uzeli bod Vojvodini, hrabro odigrali sa TSC-om. U ovom izjednačenom prvenstvu sve se igra na jednu loptu, nema favorita. Svaka utakmica je neizvesna, jako je zanimljivo. Sigurno će biti dosta borbe na ovakvom terenu. Nadam se da ćemo imati više snage, koncentracije i sreće da iskoristimo svoje prilike i pobedimo. Mislim da smo zaslužili bod i protiv Vojvodine, ali nije nam se vratilo. Ipak smatram da, kada radiš pošteno, mora da se vrati i ubeđen sam da će se to desiti protiv Železničara“, kazao je Slavoljub Đorđević, šef stručnog štaba Radničkog

Radnički je protiv Vojvodine delovao prilično umorno i istrošeno, a današnja utakmica biće treća u desetak dana.

Mi smo rešili da malo osvežimo ekipu, pa smo im dali prvi slobodan dan po mom dolasku, smatrao sam da treba da se odmore. Jednostavno, nije samo fizički umor u pitanju, već i psiha. Dobili su dan odmora, pa smo radili oporavak, napunili baterije. Spremni smo za ono što nas očekuje. Momci znaju koliko je bitna ova utakmica i za njih, za klub, grad. Oni treba da daju maksimum i nadam se da će publika to prepoznati i doći da im pruži podršku“, dodao je trener Radničkog.

Kapiten Aleksandar Pejović neće moći da nastupi zbog nagomilanih kartona, pa će Đorđević morati da smisli alternativu na najdeficitarnijoj poziciji u timu. I dalje postoji problem realizacije, Radnički je na poslednjih šest takmičarskih utakmica golove dao samo Partizanu, i to jedan iz penala i jedan autogol. Zanimljivo, otkako je Slavoljub Đorđević trener, Nišlije su svako prvo poluvreme prvenstvenih mečeva završile rezultatom 0:0.

Prvi zvanični okršaj ovih klubova ikada počinje u 17 časova na Čairu (TV Arena premium 1), ulaz je slobodan, a sudiće Srđan Jovanović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

15.00: (1,80) Novi Pazar (3,50) Spartak Subotica (4,70)

17.00: (1,93) Radnički Niš (3,45) Železničar Pančevo (4,10)

19.00: (3,50) Voždovac (3,45) Vojvodina (2,10)

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

Radnički NišŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara