Dešan mora da se priprema za najgore: Ko umesto Varana?

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 10:36

Ne sluti na dobro, zamenik kapitena svetskih prvaka meč sa Čelsijem napustio u suzama; u toku dana očekuju se prognoze...

Nova glavobolja za Didijea Dešana. Sredinom nedelje definitivno je ostao bez Ngoloa Kantea, nedugo zatim stigla je loša vest i iz Milana pošto Majk Menjan je obnovio povredu i učešće na Mundijalu stavio pod znak pitanja, ali ni tu nije kraj mukama selektora Francuske – povredio se i Rafael Varan.

Štoper Junajteda srušio se na zemlju u 57. minutu utakmice sa Čelsijem pošto je prethodno pokušao da oduzme loptu Pjeru Emeriku Obamejanu. Nije uspeo u nameri, zakasnio je, krenuo na zemlju i već u padu se uhvatio za zadnju ložu.

Izabrane vesti

U duel sa napadačem Čelsija nije ni ulazio, a takve povrede, kada se jave same od sebe, umeju da budu poprilično nezgodne. Zna to i Varan, pa se odmah pošto je završio na travi Stamford Bridža navukao dres na glavu i zaplakao, svestan da je Mundijal iza ugla. Saigrači su odmah dotrčali da ga primire, ali je u tim trenucima delovalo da je neutešan.

"Mislim da se smirio. Mora da sačeka da vidi kakva je povreda u pitanju. On ne može da kaže, medicinski tim ne može da kaže, moramo da sačekamo procene, a za to je potrebno malo vremena, minimum 24 sata", rekao je Erik ten Hag ne želeći da prognozira dužinu Varanovog odsustva.

Međutim, Varanu nije prvi put da povređuje zadnju ložu. Ako je verovati specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Francuz je kroz karijeru već dva puta imao problema sa istom povredom. Pre pet i po godina u Realu kada je sa terena odsustvovao nešto više od mesec dana kao i prošle godine kada je propustio dva meseca.. Dogodi li se isti scenario i ovog puta, Varan će ostati bez učešća na Mundijalu, svom potencijalnom trećem u karijeri.

Dok čeka prognoze, Didije Dešan će morati da se priprema na najgore - koga umesto čoveka koji je od njegovog dolaska na klupu 2012. godine 87 puta oblačio dres francuske reprezentacije, povremeno nosio i traku (trenutno zamenik kapitena u državnom timu)?

Ugledni Ekip u formaciji sa trojicom u srcu odbrane vidi trio Lukas Ernandez - Presnel Kimpembe - Benoa Badijašil. Ipak, podseća francuski dnevni list da će Dešan morati da povede i nekoliko rezervnih opcija, za klupu, a prvi favorit prema mišljenju pomenutog medija je Žil Kunde. Od kandidata tu je još i Vilijam Saliba koji ima samo sedam nastupa za seniorski tim, ali malo koga ostavlja ravnodušnim partijama u dresu Arsenala na startu sezone. Uostalom, pozvan je na svako od prethodna tri reprezentativna okupljanja.

Dodaje Ekip na listu kandidata i Dajoa Upamekana, mada podseća da nikada nije uspeo da se nametne u državnom timu, te Ibrahimu Konatea, s tim da je za Galske petlove debitovao tek u junu, a od starta sezone muku muči sa povredama zbog kojih je odigrao tek 100 minuta...


tagovi

Rafael VaranMančester JunajtedFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara